Lavrov: Karabağ'a Rus askerlerini konuşlandırabiliriz!

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Azerbaycan ile işgalci Ermenistan arasında krize neden olan Karabağ'a Rus askerlerinin konuşlandırılabileceğini ifade etti. 

DÜNYA 14.10.2020, 12:40 14.10.2020, 12:48
Lavrov: Karabağ'a Rus askerlerini konuşlandırabiliriz!

İşgalci Ermenistan'ın 27 Eylül sabahı Azerbaycan'da bulunan yerleşim bölgelerini hedef alması üzerine iki ülke arasında başlayan gerginlik sürüyor. Ermenilerin işgali altında bulunan yerleri kurtarmak için operasyon başlayan Azerbaycan, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermenileri ağır kayıplara uğratıyor. 

Esirlerin ve cenazelerin değişimi için 10 Ekim günü saat 12.00'da başlayan geçici ateşkesi ihlâl ederek Gence şehrini hedef alan Ermenistan ise sivillere yönelik saldırılarına devam ediyor. 

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilimin başladığı günden beri Türkiye, her fırsatta Azerbaycan'a destek verdiğini ve kardeş ülke için bu desteğini daima devam ettireceğini ifade etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de "kardeşim" olarak andığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın manevi anlamda ciddi destek verdiğini söyledi. 

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki dayanışma birçok ülkenin huzursuz olmasına yol açtı. 

"Askerî çözüm doğru olmaz"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizinde takındığı tavrın, Suriye meselesindeki gibi şeffaf ve açık olması gerektiğini kaydetti. 

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Dağlık Karabağ krizinde askerî çözümün doğru olmayacağını ifade etti.

"Türkiye'nin duruşuna katılmıyoruz"

Lavrov, bu konuda Türkiye'nin tavrını onaylamadıklarını söyledi.

Türkiye'nin Rusya'nın partneri olduğunu ancak asla stratejik ortağı olmadığını kaydeden Lavrov, Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizindeki duruşuna katılmadıklarını belirtti.

"Rus askerleri konuşlandırılabilir"

Karabağ'a Rus askerî gözlemcilerinin konuşlandırılabileceğini aktaran Lavrov, bu kararı sadece Azerbaycan ve Ermenistan'ın verebileceğini ifade etti. 

Türkiye'ye yer verilmemişti

Rusya'nın başkenti Moskova'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında sağlanan ateşkes metninde, Türkiye ibaresi yer almamıştı.

İki ülke arasındaki müzakerelerin AGİT Minsk Grubu eş başkanları ile devam ettirileceği kaydedilmişti. 

Yorumlar (0)