Ermeni cesetlerini alan ambulanslara saldırı!

Rusya ve Fransa gözünün önündeki Ermenistan merteğini görmüyor ama Azerbaycan'ın çöpüne engel olmak istiyor. Azerbaycan, sözde arabulucu olan Ermenistan'ın baş destekçileri konumundaki AGİT Minsk Grubu'na, yapılanları artık görmeleri çağrısında bulundu. Ermenistan'a "korkak, şerefsiz, alçak" diyen Hikmet Hacıyev, Ermeni askerlerinin cesetlerini toplayan Azerbaycan ambulanslarının saldırıya uğradığını açıkladı.

DÜNYA 11.10.2020, 15:48
Ermeni cesetlerini alan ambulanslara saldırı!

İşgal eden Ermenistan, 25 bin sivili katleden Ermenistan, 1 milyon sivili yerlerinden eden Ermenistan, 27 Eylül'de büyük çatışmanın fitilini ilk ateşleyen Ermenistan, sivillere saldıran Ermenistan, ateşkes yok gibi davranan Ermenistan, AGİT Minsk Grubu Eş Başkanları Rusya, Fransa ve ABD'den destek gören yine Ermenistan; topraklarının yüzde 20'si işgal edilen Azerbaycan, 25 bin canını kaybeden Azerbaycan, 1 milyon insanı sürülen Azerbaycan, 27 Eylül sabahı sivilleri vurulan Azerbaycan, Ermenistan'ın muhtaç olduğu ateşkese tek uyan Azerbaycan, sözde arabulucular Rusya ve Fransa'nın açıkça karşısında durduğu ülke yine Azerbaycan.

"Artık görün"

Tüm bu yinelerden yorulan Azerbaycan, Ermenistan'ın yaptıklarına kör olan AGİT Minsk Grubu'na "Artık görün" çağrısında bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Müşaviri Hikmet Hacıyev, 30 yıldır sözde Dağlık Karabağ çözüm sürecini yürüten AGİT Minsk Grubu'na ve uluslararası kamuoyuna, Ermenistan'ın Bakü'den sonra Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence'ye düzenlenlediği füze ve top saldırılarını görme, değerlendirme ve kınama çağrısında bulundu.

Bilgi ve belgeler dünyaya gösterilecek

Azerbaycan Başsavcısı Kamran Aliyev ile beraber Gence kentinde, Ermenistan'ın füze ve top saldırısı sonucu yıkılan büyük sivil binanın enkazında incelemelerde bulunan Hikmet Hacıyev, yaptığı basın açıklamasında ateşkese rağmen Ermenistan ordusunun Gence kentini füze ve toplarla hedef aldığını, gerçekleştirilen saldırılarla ilgili tüm bilgi ve belgelerin toplanıp uluslararası kuruluşlara iletileceğini bildirdi.

Cenk meydanında mağlubiyeti hazmedemeyen Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin Azerbaycanlı sivilleri hedef aldığına işaret eden Hikmet Hacıyev, uluslararası kamuoyununa seslenerek bu vahşi saldırıyı kati bir dille kınama ve saldırıları değerlendirme çağrısında bulundu.

"Azerbaycan bu kuzağa düşmeyecek"

Ermenistan ordusunun sivilleri füze ile hedef almasını "savaş suçu ve soykırım eylemi" olarak nitelendirdiklerini kaydeden Hikmet Hacıyev, Ermenistan ordusunun bu saldırısının siyasi ve askerî provokasyon olduğunu, sivilleri hedef alarak Azerbaycan halkını korkutma, paniğe sevk etme amacı taşıdığını ancak bunu başarmalarının mümkün olmadığını belirterek, "Ermenistan sivilleri hedef alarak üçüncü ülkeleri (Rusya ve kısmen Fransa) çatışmaya çekmek istiyor. İstiyorlar ki Azerbaycan ordusu da Ermenistan topraklarına füze ile saldırsın, sonra da Azerbaycan Ermenistan'a saldırmış olsun ve üçüncü ülkeler (Rusya) desteğe gelsin. Ancak Azerbaycan bu tuzağa düşmeyecek. Azerbaycan yalnızca Ermenistan işgalindeki topraklarını kurtarmak için operasyon başlattı ve yasal askerî hedefleri etkisiz duruma getiriyor." dedi.

"Korkak, şerefsiz, alçak..."

Ermenistan'ın ateşkes ilan edildikten 10 dakika geçmeden Azerbaycan'ın ikinci büyük şehri Gence'ye saldırı gerçekleştirdiğini hatırlatan Hikmet Hacıyev, AGİT Minsk Grubu'nun ve uluslararası kamuoyunun artık yaşananları dikkate alması gerektiğini, Azerbaycan'ın nasıl alçak, şerefsiz ve korkak bir düşmanla karşı karşıya bulunduğunu görmeleri gerektiğinin altını çizerek, Ermenistan için hiçbir manevi veya siyasi, diplomatik çerçeve olmadığını, Azerbaycan halkının bunu 1992 yılında Hocalı'da gördüğünü, şimdi ise durumun farklı olduğunu, artık Azerbaycan'ın güçlü bir devlete ve orduya sahip olduğunu vurguladı.

Azerbaycan ambulanslarına saldırı

"Ermenistan bir taraftan ateşkes istiyor, diğer taraftan Azerbaycan'ın sivil yerleşim alanlarına saldırı düzenliyor." diyen Hikmet Hacıyev, insani ateşkes çerçevesinde dün Azerbaycan ambulanslarının Ermenistan askerlerinin cesetlerini toplarken Ermeni ordusunun saldırısına maruz kaldığını açıklayarak, bu olayın, Ermenistan'ın ikiyüzlülüğünü gösterdiğini belirtti.

Hacıyev, Azerbaycan'ın, askerlerine ya da sivillerine bu gibi saldırıların devam etmesi durumunda askerî hedeflere sert karşılık verme hakkını saklı tuttuğunu sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)