Ermeniler kaybettiklerini almak için saldırdı

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin gece gerçekleştirdiği saldırıları engelledi. Azerbaycan ordusu, Ermenistan ordusuna ait bir İHA'yı da düşürdü.

DÜNYA 11.10.2020, 09:21 11.10.2020, 13:10
Ermeniler kaybettiklerini almak için saldırdı

Ateşkes sağlanması için Rusya'ya yalvararak Azerbaycan'la masaya oturan Ermenistan, cenaze ve esir takası için Azerbaycan'ın "tamam" demesinin ardından başlayan ateşkesi 10 dakika içinde ihlal etmişti.

Ermenistan ordusu dün gece boyunca da Azerbaycan sivil yerleşim yerlerini hedef almaya devam etti.

Kaybettikleri yerleri yeniden işgal etmek için...

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmede, Ermenistan ordusunun kaybettikleri mevzileri tekrar işgal etmek istediklerini ve bunun için gece boyunca Hadrut ve Cebrail yönünde küçük gruplar şeklinde ilerleme sağlamak için saldırılar düzenlediği kaydedildi.

Askerî araçlar imha edildi

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, Azerbaycan ordusunun gruplar hâlindeki saldırıların tamamını engellediği, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait 5 adet T-72 tankın, 6 adet D-20 ve D-30 obüs topunun, 5 adet içi mühimmat yüklü kamyonun, 11 adet otomobilin, 3 adet Grad füze sisteminin, 5 adet Gvozdika kundağı motorlu obüsün, 8 adet hava savunma sistemi ve radar istasyonunun yerle bir edildiği bildirildi.

Ermeni askerler firar etti

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunda büyük bir paniğin olduğunu, 1, 5 ve 9'uncu motorize piyade alaylarındaki tüm askerlerin firar ederek kaçtığını duyurdu.

Azerbaycan, Ermenistan İHA'sını düşürdü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bir başka açıklamasında ise bugün sabah saatlerinde Mingeçevir şehri üzerinde uçuş yapan Ermenistan ordusuna ait insansız hava aracının (İHA) Azerbaycan hava savunma sistemleri tarafından vurulduğu kaydedildi.

Azerbaycan Başsavcılığı ise Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'nin sabaha karşı 04.00 dolaylarında Mingeçevir'de bulunan hidroelektrik santralini füze ile hedef aldığını ancak füzelerin Azerbaycan hava savunma sistemi tarafından havada vurularak imha edildiğini bildirdi.

Azerbaycan ile Ermenistan dışişleri bakanları, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov aracılığıyla bir araya gelmiş ve insani amaçla Dağlık Karabağ'da cenazelerin ve esirlerin takası için dün saat 12.00'den itibaren ateşkes kararı almışlardı.

Yorumlar (0)