Ermenistan, 10 dakika içerisinde ateşkesi ihlâl etti!

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkes, saat 12.00'da başladı. Fakat işgalci Ermenistan, ateşkesi 10 dakika içerisinde ihlâl etti.

GÜNDEM 10.10.2020, 13:07
Ermenistan, 10 dakika içerisinde ateşkesi ihlâl etti!

Azerbaycan ile Ermenistan arasında bugün saat 12.00 itibarıyla ateşkes başlamıştı. Rusya'da dün iki ülkenin dışişleri bakanları bir araya gelmiş, iki ülkenin cenazeleri ve esirleri karşılıklı olarak iade etmeleri için geçici olarak ateşkes sağlanmasına karar verilmişti.

İki ülke arasındaki müzakere sürecinin AGİT Minsk Grubu'nun eş başkanları olan Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Fransa ve Rusya tarafından devam ettirileceği bildirilmişti. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ krizinin Türkiye olmadan kalıcı bir şekilde çözülemeyeceğini söylemişti. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da AGİT Minsk Grubu'nun 28 senedir Dağlık Karabağ krizini çözümsüzlüğe sürüklediğini ifade etmişti. Buna rağmen ateşkes metninde Türkiye'ye yer verilmemesi dikkat çekmişti.

İki ülke arasında sağlanan ateşkesin ne kadar devam edeceğine ilişkin bilgi verilmemişti. 

Ermenistan, bugün saat 12.00'da başlayan ateşkesi 10 dakika içerisinde ihlâl etti. Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun Terter ve Ağdam şehirlerine saldırı düzenlediği ifade edildi. 

Ordusunun ağır kayıplara uğratılması üzerine paniğe kapılan Ermenistan, ateşkesi ihlâl ederek gerginliği tırmandırmaya devam ediyor.

Yorumlar (0)