Şehit sayısı 9'a yükseldi

Ermenistan ordusunun savaş ve insanlık suçu işleyerek ateşkes ihlalinde bulunduğu Gence kentinde şehit sayısı 9'a, yaralı sayısı 34'e yükseldi.

GÜNDEM 11.10.2020, 12:23 12.10.2020, 16:36
Şehit sayısı 9'a yükseldi

Rusya'dan yardım isteyerek Azerbaycan ile ateşkes imzalayan Ermenistan, dün öğlen 12.00'de başlayan ateşkesi 10 dakika dolmadan ihlal etmiş, akşam saatlerinde de gruplar hâlinde, mevzilerini kaybettikleri yerleri tekrar işgal girişiminde bulunmuşlardı. Azerbaycan ordusu ise Ermeni gruplara ağır zayiatlar verdirerek işgal girişimlerini engellemişti.

Ermenistan ordusu, henüz ateşkesin üzerinden 24 saat bile geçmeden, başkent Bakü'den sonra Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence'ye füzelerle saldırmıştı. Saldırılarda şehit olan sivil sayısının 9'a yükseldiği, yaralı sivil sayısının ise 34'e ulaştığı bildirildi.

Sivil yerleşim yerlerine düzenlenen saldırılarla ilgili ayrıntılı bilgiler paylaşan Azerbaycan Başsavcılığı, yaptığı yeni yazılı açıklama ile, Ermenistan ordusu tarafından atılan füzelerin, Gence şehrinde içinde sivillerin bulunduğu konutlara isabet ettiğini kaydetti.

Azerbaycan Başsavcılığı, fırlatılan füzenin isabet ettiği yerleşim yerinde 9 sivilin şehit olduğunu, bazıları çocuk olmak üzere 34 sivilin yaralandığını belirtti.

Füzenin isabet ettiği binalar, patlamanın şiddetiyle yıkılırken evlerin enkazı üzerinde arama ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü bilgisini paylaşan Azerbaycan Başsavcılığı, şehit 9 sivilden 4'ünün kadın olduğunu, yaralı 34 sivilden 16'sının kadın, 6'sının ise çocuk olduğunu bildirdi.

Yorumlar (0)