Aliyev'den "Gence" açıklaması!

İnsani ateşkesin ihlal edilerek Gence kentinde yaşayan sivillerin hedef alındığı saldırılarla ilgili açıklama yapan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, sorumlunun Ermenistan yönetimi olduğunu söyledi.

GÜNDEM 11.10.2020, 16:17
Aliyev'den "Gence" açıklaması!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bakü'den sonra Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence'ye düzenlenen saldırının sorumlusunun Erivan yönetimi olduğunu vurgulayarak, Azerbaycan'ın tüm bunlara gereken cevabı vereceğini duyurdu.

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Azerbaycan lideri İlham Aliyev, Ermenistan'ın insani ateşkesi alenen ihlal ettiğini ve Gence şehrinde  yaşayan sivilleri hedef alarak füze saldırısı düzenlediğini belirtti.

ilham aliyev

Saldırının "savaş suçu" olduğunu vurgulayan İlham Aliyev, Ermenistan'ın Cenevre Sözleşmelerini açıkça ihlal ettiğinin altını çizdi.

Saldırının ara bulucu Rusya'ya ve müzakerelere saygısızlık olduğunu, Ermeni faşizminin bir başka tezahürü olduğunu söyleyen Aliyev, bu alçakça saldırıların Azerbaycan halkının iradesini asla kıramayacağını bildirdi.

"Gence kentimize düzenlenen füze saldırısı, Ermenistan'ın Vardenis kentinden yapılmıştır" bilgisini veren İlham Aliyev, Ermenistan ordusunun son 14 günde sivilleri hedef alarak düzenlediği saldırılarda 41 Azerbaycanlı sivilin şehit olduğunu, 200'ün üzerinde Azerbaycanlı sivilin de yaralandığını anımsattı.

Ermenistan ordusunun Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin işgalden kurtardığı yerleri tekrar işgal etmeyi hedeflediğini belirten Aliyev, Ermenistan'ın hem siyasi hem de askerî yönetiminin tüm bu suçların baş sorumlusu olduğunu, Azerbaycan'ın tüm bu suçlara gereken cevabı vereceğini ifade etti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkes!

Azerbaycan operasyonlarında ağır zayiat veren Ermenistan, Rusya'nın duruma müdahil olmasını istemiş, Rusya ise çatışmaların Ermenistan topraklarında gerçekleşmediğini gerekçe göstererek askerî müdahalede bulunamayacaklarını açıklamıştı.

Ermenistan'a güzellik yapan Rusya, iki tarafı Moskova'da bir araya getirmiş, Azerbaycan insani ateşkesi kabul etmişti.

Cenaze ve esir takası için dün 12.00'de devreye giren ateşkes üzerinden hünez 10 dakika bile geçmeden Ermenistan ordusu, Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırmış, dün gece de kaybettikleri mevzileri yeniden almak için küçük gruplar halinde saldırıya başlamıştı. Azerbaycan ordusu bu saldırıları önlemiş ancak Gence kentine atılan füzelere mani olamamıştı. Bu saldırılarda 9 sivil şehit olmuş, 34 sivil de yaralanmıştı.

Yorumlar (0)