Ermenistan yine vurdu: Çok şehit var!

Ateşkes isteğinin bir oyalama taktiği olduğu iyice ortaya çıktı. Ermenistan, 2 Azerî şehrini ve 6 köyünü daha vurdu. Çok sayıda şehit var.

GÜNDEM 11.10.2020, 13:48
Ermenistan yine vurdu: Çok şehit var!

Ateşkesi bir kez daha ve üstelik kapsamlı biçimde ihlal eden Ermenistan ordusu, ateşkesi fiili anlamda tamamen bitirdi. Ermenistan Silahlı Kuvvetleri, askerî operasyonların yapıldığı bölgelerle hiç alakası bulunmayan ve hayli uzak mesafede yer alan Azerbaycan'ın sivil yerleşim yerlerine yoğun biçimde saldırı düzenledi.

Çok sayıda füze fırlatan ve beraberinde top atışları düzenleyen Ermenistan ordusu, Gence ve Mingeçevir kentleri ile, Ağcabedi, Ağdam, Cebrail, Fuzuli, Goranboy ve Terter kentlerine bağlı köyleri hedef aldı.

Yoğun biçimde düzenlenen son saldırılara dair açıklama yapan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, çok sayıda sivil can kaybının bulunduğunu, yaralı sayısının çok olduğunu ve sivil altyapının ciddi derecede zarar gördüğünü bildirdi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bölgede tansiyonun iyice yükselmesinden tamamıyla Ermenistan yönetiminin sorumlu olduğunu duyurdu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkes!

Rusya'dan yardım dilenerek, cenaze ve esirlerin takası için Moskova'da Azerbaycan ile ateşkese varan Ermenistan, 10 Ekim 2020 Cumartesi günü saat 12.00'de başlayan ateşkesi, henüz 10 dakika bile geçmeden ihlal etmişti.

Dün çok sayıda askerî grupla, kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek isteyen Ermeni ordusu, Azerbaycan askerî birlikleri tarafından püskürtülmüş ve ağır zayiatlar verdirilmişti.

Yeniden sivillere yönelen Ermenistan ordusu, bu kez de başkent Bakü'den sonra Azerbaycan'ın en büyük ikinci kenti olan Gence'ye füze fırlatmıştı.

9 sivilin şehit olduğu, 34 sivilin yaralandığı saldırıda enkaz altında arama-kurtarma çalışmaları hâlen sürerken, bu yoğun saldırı haberi geldi.

Toplam Azerbaycanlı şehit ve yaralı sayısı!

27 Eylül 2020 Pazar günü saat 06.00'da Azerbaycan silvil yerleşim yerlerini vurarak büyük çatışmanın fitilini ateşleyen Ermenistan ordusu, tam iki haftanın dolduğu bugüne kadar 41 sivil Azerî Türkü'nü şehit etmiş, 205 sivil Azerbaycanlıyı yaralamıştı.

Yorumlar (0)