Hadrut'ta Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor!

Azerbaycan ordusunun Ermeni işgalinden kurtardığı Hadrut'a Azerbaycan bayrağı dikildi. 

DÜNYA 14.10.2020, 10:23 14.10.2020, 17:08
Hadrut'ta Azerbaycan bayrağı dalgalanıyor!

Azerbaycan ile Ermenistan'ın dışişleri bakanları, geçici ateşkes için Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelmişti. İki ülke, cenazelerin ve esirlerin değişimi için karşılıklı olarak anlaşma sağlamıştı. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkes, 10 Ekim günü saat 12.00'da başlamıştı.

Fakat Ermenistan, insani ateşkesi 10 dakika içerisinde ihlâl ederek saldırılarını sürdürmüştü. 24 saat geçmeden Gence şehrine de Elbrus füzeleri ile saldıran Ermenistan, 9 kişinin yaşamını yitirmesine ve 34 kişinin yaralanmasına neden olmuştu.

İki ülke arasında krize neden olan Dağlık Karabağ'da Ermenilerin sözde lideri Arayik Haratyunyan, geçici ateşkese rağmen Hadrut'a ilerlediğini ve şiddetli bir şekilde saldırdığını iddia etmişti. Azerbaycan ise Hadrut'un ateşkesten önce ele geçirildiğini bildirmişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, halka yaptığı açıklamada, Hadrut kasabasının işgal altından kurtarıldığını ifade etti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, ayrıca Yukarı Güzlek, Kışlak, Efendiler, Sur, Çaylı, Gorazıllı, Karacalı ve Süleymanlı köylerinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını duyurdu.

Aliyev, söz konusu bölgelerin Ermeni işgalinden kurtarılmasını "tarihî bir zafer" olarak nitelendirdi.

İşgal altındaki topraklarını kurtarmak için operasyon başlatan Azerbaycan, Hadrut'u Ermenilerden geri aldı. Bunun üzerine söz konusu kasabaya Azerbaycan bayrağının dikildiği görüldü. 

Yorumlar (0)