Gence'ye doğrultulan füze sistemleri vuruldu!

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, sivil yerleşim birimlerini hedef alan Ermenistan ordusuna ait balistik füze sistemlerini yok etti.

DÜNYA 14.10.2020, 09:35 14.10.2020, 15:54
Gence'ye doğrultulan füze sistemleri vuruldu!

İnsani ateşkese rağmen Ermenistan ordusunun sivilleri hedef alması sebebiyle Azerbaycan-Ermenistan cephe hattında gerilim sürüyor.

Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, sivil yerleşim birimlerini hedef alan Ermenistan'a ait balistik füze sistemleri imha etti. 

Rusya merkezli MASH adlı internet haber sitesinin işgal altındaki Dağlık Karabağ'ın sözde başkenti olarak bilinen Hankendi kentinden yaptığı paylaşımda, sivil halkın kenti tamamen terk edip kaçtığı, sadece askerlerin, bazı yetkililerin ve çok az sayıda gazetecinin şehirde kaldığını gösterdi.

Sivilleri hedef alan balistik füze sistemleri imha edildi

Sahadaki tüm gelişmeleri fotoğraf ve görüntü ile belgelendirerek uluslararası kamuoyu ile paylaşan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, 14 Ekim 2020 tarihinde yerel saatle 01:00 dolaylarında, Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'ın işgal altındaki Kelbecer bölgesiyle sınıra yakın bir alana birkaç adet balistik füze sistemi yerleştirdiğini ve yerleştirilen füze sistemlerinin, Gence kenti ile Mingeçevir kenti ve Azerbaycan'ın diğer kentlerindeki sivilleri ve altyapıyı hedef aldığı kaydedildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'ın 11 Ekim'de, Bakü'den sonra Azerbaycan'ın en büyük kenti olan Gence şehrine gerçekleştirdiği ve çok sayıda şehidin verildiği füzeli saldırının benzerinin yaşanmaması için ateşlemeye hazır durumdaki balistik füze sistemlerinin tamamının Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri tarafından tam isabet vurularak yerle bir edildiğini duyurdu.

Yorumlar (0)