Paşinyan: Türkiye, Azerbaycan'a talimat verdi!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, açıklamalarıyla Türkiye'yi hedef almaya devam ediyor.

GÜNDEM 14.10.2020, 10:28
Paşinyan: Türkiye, Azerbaycan'a talimat verdi!

Ordusu, Azerbaycan ordusu karşısında peşiran olan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hezimete uğramalarının müsebbibinin Türkiye olduğu hırsıyla suçlamalarını sürdürüyor.

Türkiye ve Azerbaycan'ı, özellikle yardım beklediği ülkelere şikayet etmeye devam eden Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Hollanda Başbakanı Mark Rutte'yi telefonla aradı ve "Türkiye ve Azerbaycan, Ermenistan'a saldırmayı sürdürüyor. Azerbaycan ordusu insani ateşkese uymuyor." yalanını dile getirdi.

Azerbaycan deliller koyuyor, Ermenistan ise…

Rusya'dan beklediği yardımı alamayan ve Ermenistan topraklarından Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırarak Rusya'yı savaşa çekmeye çalışan ancak bunda muvaffak olamayan Erivan yönetimi, Bakü yönetimi ile Moskova'da bir araya gelmiş ve karşılıklı olarak Dağlık Karabağ'daki cenaze ve esir değişimi için insani ateşkeste anlaşmışlardı.

Ateşkesin uygulamaya konulduğu 10 Ekim 2020 Cumartesi günü saat 12.00'yi dakikalar geçe Ermenistan ordusu ateşkesi ihlal etmiş ve sivil yerleşim birimlerine saldırmıştı. Kaybettikleri mevzileri yeniden işgal etmek için küçük gruplar halinde defalarca saldırı düzenleyen Ermenistan ordusu bunda da başarı sağlayamayınca Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti olan Gence'yi hedef alarak sivil yerleşim yerlerini Elbrus füzeleriyle vurmuştu.

Türkiye'ye sabotaj suçlaması

Öte yandan Reuters haber ajansına konuşan Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan, Türkiye'ye "ateşkesi sabote ediyor" suçlamasında bulundu. Dağlık Karabağ'daki askeri harekatın Türkiye'nin tutumunu değiştirmesine bağlı olduğunu iddia eden Nikol Paşinyan, "Türkiye'nin Azerbaycan'a talimat verdiği" yönünde tam anlamıyla akıl tutulması olarak yorumlanabilecek bir suçlamada bulundu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, Türkiye'nin Akdeniz'de Yunanistan ve Kıbrıs'a karşı durduğunu, Suriye, Libya ve Irak'ta yürüttüğü politikayı sürdürmek için Güney Kafkasya'ya geldiğini iddia ederek, "Bu yayılmacı bir politikadır" ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)