1 vaka gizlendi, 30 yeni vaka oldu!

Kırklareli'de bir işyerinde, işler aksamasın diye gizlenen korona hastası işçi, 30 işçiye virüs bulaştırdı. 

YAŞAM 14.10.2020, 14:35 15.10.2020, 17:02
1 vaka gizlendi, 30 yeni vaka oldu!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) vaka sayılarında büyük artış başladığını kaydeden Kırklareli Valisi Osman Bilgin, bir işletmede "işler aksamasın" diye bir vakanın gizlenmesi yüzünden 30 yeni vaka saptandığını bildirdi.

Bugün itibariyle Covid-19'a (yeni tip koronavirüs) karşı yeni seferberliğin startını verdiklerini belirten Kırklareli Valisi, artık haftanın 7 günü 24 saat alanda olacaklarını kaydederek, bundan sonra mahalle, köy, cadde, sokak ve ev karantinaları uygulayacaklarını, polis ve jandarmanın düzenini değiştirdiklerini, gerekirse çalışma saatlerini de değiştireceklerini söyledi.

Tüm vatandaşları ve tüm kurumları Covid-19 kurallarına uymaya davet eden Osman Bilgin, sadece maske, sosyal mesafe ve hijyen değil, özellikle pozitif vakalar ve bu taşıyıcıların temaslılarının hassasiyet göstermesini istedi.

Bir işletmede "işler aksamasın" diye bir vakanın gizlendiğini ve o işletmede vaka sayısının 30'a yükseldiğini tespit ettiklerini de açıklayan Kırklareli Valisi Bilgin, bundan sonra müsamaha gösterilmeyeceğini ve tüm kurum müdürlerinin teyakkuza geçtiklerini kaydederek, "Lütfen hastalarımız temaslılarını gizlemesinler." ricasında bulundu.

Yorumlar (0)