Dünya devi Pimco'dan Türkiye ekonomisine övgü

Kaliforniya merkezli dev tahvil fonu yöneticilerinden Pimco, Türkiye'nin yatırım yapılabilir seviyede kredi notunu geri kazanacağına dair olumlu bir değerlendirmede bulundu.

EKONOMİ 18.01.2024, 09:31 18.01.2024, 09:36 Buse Önder
Dünya devi Pimco'dan Türkiye ekonomisine övgü

Yüksek ihracat, güçlü istihdam, sıkı para politikası, mali disiplin ve yapısal reformlar, Türkiye'ye olan güveni daha da güçlendirmiş durumda. Pimco'nun değerlendirmesine göre, Türk tahvil piyasasına yönelik bu olumlu hava devam ediyor ve Türkiye, yatırım yapılabilir kredi notunu geri kazanma yolunda ilerliyor.

Politika değişiklikleri ekonomiyi olumlu etkiliyor

Pimco, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik revizyona olan bağlılığının, ülkeyi olumlu bir yönde etkilediğini belirtti. Şirketin ekonomistlerinden Pramol Dhawan, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genel seçim zaferinin ardından gerçekleştirdiği ani ekonomik değişikliklerin, Türkiye'nin TL cinsinden borçlarını satın almaya teşvik ettiğini ifade etti.

Kredi notu 5 yıl içinde yükselebilir

Dhawan, faiz oranlarının artması, maliye politikasının sıkılaşması ve sürdürülemez programların gevşetilmesine dair politika değişikliklerinin Türkiye'nin ekonomik durumunu olumlu yönde etkilediğini belirtti.

Ayrıca Pimco'nun Türk varlıkları konusunda olumlu bir tutum sergilediğini ifade eden Dhawan, Türkiye'nin kredi notunun 5 yıl içinde yatırım yapılabilir seviyeye yükselebileceği öngörüsünde bulundu.

Yorumlar (0)