Meteoroloji'den sağanak yağış, fırtına ve çığ uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün değerlendirmelerine göre yurdun bazı bölgelerinde sağanak yağış etkili olacak. Kuvvetli rüzgar nedeniyle bazı olumsuzlukların yaşanabileceği kaydedildi. Peki hava sıcaklığı nasıl olacak? 18 Ocak 2024 hava durumu raporu haberde...

YAŞAM 18.01.2024, 09:36 19.01.2024, 09:39 Hakan Öksüz
Meteoroloji'den sağanak yağış, fırtına ve çığ uyarısı!

Meteoroloji'den alınan bilgilere göre bugün yurdun büyük kesiminde havanın çok bulutlu olması bekleniyor. Bilecik ile Sakarya'nın dışında Marmara genelinde sağanak yağışın etkili olacağı öngörülüyor. 

Bu bölgelerde yağış var

Ege'nin kıyı kesimleri, Akdeniz'in batısı, Doğu Akdeniz, Ankara'nın kuzey ilçeleri, Çankırı'nın batısı, Bolu ve Adıyaman'da sağanak yağış etkili olacak. Yurdun doğu ve iç kesimlerinde etkisini gösterecek sis ve pus, trafikte görüş mesafesini düşürecek.

Ege ve Marmara'ya fırtına uyarısı

Güneydoğu Anadolu'da kuzeyli yönlerden hafif rüzgarlar esecek. Ege kıyıları ve Marmara'da etkili olacak güneyli yönlü kuvvetli rüzgarlar, zamanla fırtınaya (50-80 km/sa) dönecek. Kuvvetli rüzgardan dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekiyor.

Hava sıcaklığı mevsim normallerinden 5-8 derece yüksek

Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Karadeniz'in yükseklerinde çığ tehlikesi var. Hava sıcaklığı mevsim normallerinden 5 ila 8 derece fazla olacak. Yurdun iç, kuzey ve doğu kesimlerinde sıcaklık artacak.

Yorumlar (0)