Macron imamlara karşı hazırlık yapıyor!

"Dünyanın en büyük sorunu İslam" diyen, Hz. Muhammed'e hakaret karikatürlerini cesaretlendiren, Türkiye'ye olan kinini son dönemde midesinde tutamayan Emmanuel Macron, Fransa'daki imamlara laiklik şartı getirme hazırlığı yapıyor.

DÜNYA 20.11.2020, 15:22
Macron imamlara karşı hazırlık yapıyor!

İslam, Hz. Muhammed ve Müslüman karşıtı politika ve söylemleriyle İslam dünyanının tepkisini üzerine çeken Fransız Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam'a Fransız olan projesi (sözde) "Fransız İslamı" çerçevesinde yeni düzenlemeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor.

Müslüman temsilcilere 15 gün süre

CFCM (Fransa İslam Konseyi) temsilcileriyle Elysee Sarayı'nda görüşen Emmanuel Macron, Fransa'daki Müslümanların temsilcilerinden, 15 gün içinde "dernekler için laiklik şartı" olarak görülen "Cumhuriyet Değerleri Şartı" hazırlamalarını istedi.

Şarta uy, kamu yardımı al!

Emmanuel Macron, "derneklere kamu yardımı" uygulamasını, "Cumhuriyet Değerleri Şartına uyma" koşuluna bağlamayı amaçlıyor.

300 imamın görevine son verilecek

Fransa İslam Konseyi (CFCM) ise Fransa'daki 300 kadar yabancı imamın işlerine son verilmesi üzerinde çalışma yapıyor.

İmamları Fransa yetiştirecek

Diğer taraftan Fransa'da vazife yapacak imamların, bizzat Fransa tarafından yetiştirilmesi için de "Ulusal İmam Konseyi" projesinin hayata geçirilmesi gündemde.

Macron'un "15 günlük süre" vermesinin sebebi

Fransa'nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro ise Emmanuel Macron tarafından Müslüman toplum temsilcilerine tanınan 15 günlük süreye dikkat çekti. 15 günlük sürenin nedenini açıklayan La Figora, 9 Aralık'ta Bakanlar Kurulu olduğunu, Bakanlar Kurulunun gündeminde ise "İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele yasası" bulunduğunu hatırlattı. Yani 15 günlük süre bittikten hemen sonra Bakanlar Kurulu "İslamcı ayrılıkçılıkla mücadele yasasını" görüşecek.

Müslümanlara baskı

Le Figaro, İslam ve Fransa Cumhuriyeti arasında bir nevi konkordato (iflas anlaşması) imzalamak için Müslümanların temsilcilerine baskı yapıldığını, aynı baskının Emmanuel Macron'un da üzerinde olduğunu yazdı.

Laiklik karşıtı imamlar!

Fransa İslam Konseyi'ne "İmamların Eğitimi Şartnamesini hazırlayın" diyen Emmanuel Macron, imamların cumhuriyet değerlerine saygılı ve aynı zamanda ileri düzeyde Fransızca bilen görevliler olmasını istiyor.

Şartnameye göre imamlar Fransa'da formasyon alacaklar ve meslek kartı sahibi olacaklar. Ayrıca cumhuriyet ve laiklik karşıtı imamların eğitim izinleri sonlandırılacak ve meslek kartları ellerinden alınacak.

Yorumlar (0)