Müslümanların tepkisinin ardından Macron böyle kıvırdı!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, dünya genelindeki Müslümanlardan gelen tepkiler üzerine geri adım atarak, Charlie Hebdo karikatürlerini desteklemediğini söyledi.

DÜNYA 31.10.2020, 20:04 01.11.2020, 01:42 Hanife
Müslümanların tepkisinin ardından Macron böyle kıvırdı!

İslam dünyasının,  karikatür dergisi Charlie Hebdo'nun HZ. Muhammed'e hakaret içerikli çizimlerine ve Macron'un "İslam krizde" açıklamalarına tepkileri devam ediyor.

En son, Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırılarında yaşamını yitirenlerin cenazesinde açıklamalarda bulunan Macron, karikatürleri ifade özgürlüğü olarak nitelendirmiş ve teslim olmayacaklarını söylemişti.

Macron'un bu açıklamasının ardından,  Müslüman halk sokaklara dökülerek protesto ederken birçok ülkede Fransız markaları için boykot kampanyası başlatı.

Müslümanların tepkisi üzerine Macron çark etti!

Artan yoğun tepkiler üzerine Macron geri adıma attı ve söylemlerini değiştirerek, hakaret içerikli karikatürleri desteklemediklerini söyledi.

Macron"Müslümanların, bu karikatürlerle karşı hislerini anlıyorum. Biz bu karikatürleri desteklemiyoruz. Bunların arkasında olduğum algısı oluşturdular fakat arkasında değiliz." ifadelerini kullandı.
 

Yorumlar (0)