Macron'un Türkiye düşmanlığı kapaklara yansıdı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye düşmanlığının etkisiyle Fransız basını Erdoğan'ı gazetelerine manşet, dergilerine kapak yapıyor.

MEDYA 04.11.2020, 14:32
Macron'un Türkiye düşmanlığı kapaklara yansıdı

Fransa'nın önde gelen dergilerinden Le Point, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına kullanarak, Fransa'da gerçekleştirilen saldırıların sorumlusunu "Türkiye" gösterme cüretinde bulundu.

29 Ekim Perşembe günü Fransa'nın Nice şehrinde gerçekleştirilen bıçaklı saldırıda 3 kişi yaşamını yitirdi.

Bu olaydan 2 gün sonra da Lyon şehrinde Ortodoks bir rahibe silahlı saldırıda düzenlendi ve rahip ağır biçimde yaralandı.

Türkiye'ye suçlama!

Haddini aşan Fransız medyası ise saldırılardan Türkiye'yi sorumlu tutma çabası içinde.

Fransa'da yayınlanan önemli haftalık siyasi ve haber dergilerinden Le Point, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fotoğrafına kapağında yer vererek, "Fransa uluslararası İslamcı ile karşı karşıya." ifadelerini kullanma alçaklığında bulundu.

Fransa her yerden saldırıya uğruyormuş!

2015 senesinde Fransa'nın başkenti Paris'te gerçekleştirilen saldırıları anımsatan Le Point dergisi, Fransız halkının yeni saldırılarla karşı karşıya olduğunu ve ülkenin sürekli tehdit aldığını ifade etti.

Uluslararası arenada Fransa'nın yalnız bırakıldığını savunan Le Point, sosyal medya paylaşımında ise 2015 yılındaki saldırılarından sonra Fransa'nın dayanışmadan uzak kaldığını ve bugünlerde hemen hemen her taraftan saldırıya uğradığını ileri sürdü.

"Yalnız mıyız?" sorusu!

Le Point'in kapağında ise "Yeni saldırılar ve her yerden tehditler... Yalnız mıyız?" suali soruldu.

Le Point; Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un İslam ve Müslüman karşıtı tavırlarını, Charlie Hebdo dergisinin terör örgütlerini eyleme davet edercesine yaptığı tahrikkâr yayınları, Avignon kentinde "Allahuekber" diyerek saldıran kişinin "Génération identitaire" olarak isimlendirilen pan-Avrupa beyaz milliyetçi ağı üyesi çıktığını, iki gün önce Avusturya'nın başkenti Viyana'da saldırısı düzenleyen teröristlere müdahale edenlerin iki Müslüman Türk olduğunu ise görmezden geldi.

Yorumlar (0)