Seleften halefine "İslam ve terör" mesajı

Fransa Cumhurbaşkanlığının selefi François Hollande, isim vermedi ancak mesajında İslam ile terör kavramlarını sıkça bir arada kullanan halefi Emmanuel Macron'u da içine alan bir mesaj verdi.

DÜNYA 30.10.2020, 14:25
Seleften halefine "İslam ve terör" mesajı

Son zamanlarda Macron hükümetinin İslam karşıtı açıklamaları ve saldırılarla gündeme gelen Fransa'da Macron'un selefi François Hollande, teröristlerle Müslümanları bir tutmanın yanlış olduğunu, ikisinin birbirine karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

LCI televizyonunun misafir ettiği Hollande, Nice'teki bir kilise içindeki bıçaklı saldırıyı düzenleyen terörist ile ortaokul öğretmeni Samuel Paty'nin başının keserek öldüren teröristin ve bu gibilerin dinler arası savaş çıkarma amacı taşıdığını ifade etti.

"Teröristleri Müslümanlarla karıştırmamalıyız. Bu teröristler Müslümanlardan ayırt edilmeli" şeklinde konuşan François Hollande, böylesine bir hatanın Fransa'ya istenmeyen bir çatışmaya sürükleyeceği uyarısında bulundu.

Eski Fransa Cumhurbaşkanı, ülkedeki saldırıların karşısında ulusal birlik ve beraberlik içinde olunmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Selefi Hollande'ın üstü kapalı uyardığı halefi Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un her konuda selefinin selefi olan Nicolas Sarkozy'den akıl aldığı ortaya çıkmıştı.

Macron'un siyaset biçimini Sarkozy'nin politik anlayışına benzeten siyaset bilimciler, zaman zaman doğrudan akıl alma yoluyla zaman zaman da etkisi altında kalmak suretiyle Macron'un Sarkozy'nin izinden gittiğini ifade etmişlerdi. Uzmanlar, Hollande'ın hem selefine hem de halefine göre çok daha ılımlı bir siyaset izlediğini belirtmişlerdi.

Yorumlar (0)