İsrail, Macron'un yanında: "Bize de boykot uygulamışlardı"

İsrail, Fransız mallarına yönelik başlatılan boykot uygulamasına tepki gösterdi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, söz konusu boykot uygulamasının İsrail mallarına yönelik boykot uygulamasına benzer olduğunu ifade etti. 

EKONOMİ 27.10.2020, 12:35
İsrail, Macron'un yanında: "Bize de boykot uygulamışlardı"

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamalar ile İslamiyet'i hedef almıştı. İslamiyet'in dünya sorunu olduğunu iddia eden Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Müslümanların başörtüsünü provokasyon malzemesi olarak kullandıklarını öne sürmüştü.

Macron, İslamiyet'in her yerde krize neden olduğunu ileri sürmüştü. Bunun üzerine Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e yönelik skandal karikatürleri devlet kurumlarının duvarlarına yansıtılmıştı. 

Müslüman ülkeleri, bu gelişmelere karşı duyarsız kalmayarak Fransız mallarını boykot etmeye başlamıştı. Fas, Filistin, Sudan, Cezayir, Kuveyt ve Katar gibi pek çok ülkede Fransız mallarına yönelik boykot uygulamasına geçilmiş, Türkiye de bu uygulamaya dâhil olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün yaptığı açıklamada, Türk milletinin Fransız mallarını hiçbir şekilde satın almaması gerektiğini ifade etmişti. 

İsrail'den beklenen destek geldi

İsrail, İslam dünyasından boykot yiyen Fransa'ya destek oldu.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lior Haiat, söz konusu boykot uygulamasının İsrail mallarına yönelik boykot uygulamasına benzer olduğunu ifade etti. 

Bakanlık Sözcüsü Haiat, Fransa'da Müslümanlara karşı sergilenen tutum ile önceden Avrupa'da yaşayan Yahudilere yönelik ırkçı uygulamaların karşılaştırılmasının doğru olmadığını kaydetti.

Haiat, Fransa'da "aşırılıkçılık ile mücadele" politikasının, daha önce Avrupa'daki Yahudilere uygulanan "Nazi politikası" ile karşılaştırılmaması gerektiğini belirtti.
 

Yorumlar (0)