Azerbaycan, itleri kovuyor! 20 köy kurtarıldı

İşgalci Ermenilerle başarılı bir şekilde mücadele eden Azerbaycan ordusu, 1 kasaba ile 20 köyü işgalden kurtardı. 

DÜNYA 23.10.2020, 13:54 23.10.2020, 13:59
Azerbaycan, itleri kovuyor! 20 köy kurtarıldı

Azerbaycan, Ermeni işgalindeki topraklarını kurtarmaya devam ediyor. Ermeniler ise Azerbaycan ordusunun ilerleyişi ile baş edemiyor. Azerbaycan karşısında ağır kayıplara uğrayan Ermeni ordusu, "gücünün yettiği" sivilleri hedef alıyor. 

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 1 kasaba ile 20 köyün Ermeni işgalinden kurtarıldığını bildirdi.

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, işgal altından kurtarılan toprakları şöyle sıraladı:

Fuzuli 

- Mollaveli köyü,

- Yukarı Refidinli köyü,

- Aşağı Refidinli köyü.

Cebrail 

- Sirik köyü,

- Şıhlar köyü,

- Mestelibeyli köyü,

- Derzili köyü.

Zengilan

- Kollukışlak köyü,

- Malatkeşin köyü,

- Kend Zengilan köyü,

- Genlik köyü,

- Velikulubeyli köyü,

- Karadere köyü,

- Çöpedere köyü,

- Tatar köyü,

- Tiri köyü,

- Emirhanlı köyü,

- Karkulu köyü,

- Bartaz köyü,

- Dellekli köyü,

Aliyev, yıllardır Dağlık Karabağ krizini çözemeyen AGİT Minsk Grubu ile Ermenistan'a meydan okuyarak, "Karabağ, Azerbaycan'dır!" ifadesini kullandı. 

Ağbend kasabasının da işgalden kurtarıldığını belirten Aliyev, böylece Azerbaycan-İran sınırının Ermeniler tarafından işgal edilen bölümünde kontrolün tamamen sağlandığını ifade etti. 

Sivillerin güvenliğini sağlamak ve işgal altındaki topraklarını kurtarmak için 27 Eylül günü operasyon başlatan Azerbaycan, 112 köy, 2 kasaba ve 3 şehir merkezinin yanı sıra birçok stratejik yüksekliği de Ermeni işgalinden kurtarmayı başarmıştı. 

"İti kovar" gibi!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, daha önce yaptığı açıklamada, Dağlık Karabağ meselesinin ilk başta barış yoluyla çözülmesini istediklerini söylemişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, yalnızca kendilerine ait olan toprakları geri almak istediklerini ancak terör devleti Ermenistan'ın saldırganlığı iyice artırdığını ifade etmişti. 

Barış yoluyla topraklarını geri almayı istediklerini ama bu isteğin cevapsız kaldığını belirten Aliyev, Ermeni askerlerini "iti kovar" gibi uzaklaştırdıklarını aktarmıştı.

Aliyev, işgalci Ermenistan'ın ülkesine şart koşmasına izin vermeyeceğini belirtmişti. 

Yorumlar (0)