Fransız basını: "Yusuf Yazıcı, onurumuzu kurtardı!"

Fransız gazetesi L'equipe, Lille'nin Sparta Prag'ı mağlup etmesinin ardından Yusuf Yazıcı'ya övgüler dizdi. Söz konusu gazete, Lille'in Yusuf Yazıcı sayesinde ülkenin onurunu kurtardığını ifade etti. 

SPOR 23.10.2020, 14:14
Fransız basını: "Yusuf Yazıcı, onurumuzu kurtardı!"

Lillle, dün Avrupa Ligi'nde karşılaştığı Sparta Prag'ı 4-1 mağlup etti. Mücadelenin en çok konuşulan ismi ise Yusuf Yazıcı oldu. Mücadeleye ilk 11'de başlayan Yusuf Yazıcı, tam 3 gol kaydetti.

Sparta Prag-Lille mücadelesinin 64'üncü dakikasında Burak Yılmaz oyuna girdi. 3 gol kaydederek devleşen Yusuf Yazıcı da söz konusu mücadelenin 80'inci dakikasında oyundan ayrıldı. Yusuf Yazıcı'nın yerine Timothy Weah girerken, Zeki Çelik ise oyuna dâhil olamadı. 

Lille'in resmî internet sitesinde Yusuf Yazıcı'ya övgüler yağdırıldı. Pazar günü oynanan Lens mücadelesinde oyuna girdikten 3 dakika sonra gol atan Yusuf Yazıcı'nın, Sparta Prag mücadelesinde de 3 kez ağları havalandırdığı belirtildi.

Yusuf Yazıcı'nın momentum yakaladığı ve bunun Lille için muhteşem bir gelişme olduğu kaydedildi. 

Fransız gazetesi L'equipe de Yusuf Yazıcı'yı övmeyi ihmal etmedi. Gazete, Fransız ekibinin Sparta Prag'ı 4-1 yendiği mücadelenin önem arz ettiğini belirtti. 

Avrupa Ligi'nde bu hafta galibiyet elde eden tek kulübün Lille olduğunu kaydeden gazete, 3 gol atan Yusuf Yazıcı'yı "galibiyetin mimarı" olarak nitelendirdi.

Gazete, Lille'in Fransa'nın onurunu kurtarmayı başardığını ve sahnede de hat-trick yapan Yusuf Yazıcı'nın olduğunu belirtti.

Yorumlar (0)