Kritik arazi ve tepeler ele geçirildi

Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, bu gece kritik bazı arazi ve tepeleri işgalden azat etti.

DÜNYA 23.10.2020, 09:23 25.10.2020, 18:39
Kritik arazi ve tepeler ele geçirildi

Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin topraklarını işgalden azat etmek için yürüttüğü operasyonlar kesintisiz devam ediyor.

Fotoğraf ve görüntü kullanarak sahadaki durumu delillendiren ve açık kaynak yayınlayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı (ASB), sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, gece boyunca çatışmaların farklı yoğunluk ve şiddette sürdüğünü, çatışmaların özellikle Ağdere, Cebrail, Fuzuli, Gubadlı ve Hadrut yönlerinde yoğunlaştığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı (ASB), Ermenistan ordusunun Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin savunma hattına havan ve toplarla ateş açtığını ancak Ermeni güçlerinin özellikle Cebrail, Fuzuli ve Gubadlı istikametindeki mevzilerine ağır darbeler indirildiğini bildirdi. ASB, bu istikametlerde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kritik öneme sahip bazı arazi ve tepelerde kontrolü tamamen ele geçirdiği bilgisini paylaştı.

ASB'nin açıklamasında, tüm cephe hattı boyunca Ermenistan ordusunun alt yapı ve askeri kaynaklarına onarılamaz derecede ağır hasar verildiği, Ermenistan ordusunun silah, teçhizat, mühimmat ve yiyecek sıkıntısından çatışamaz durumda olduğu belirtildi.

ASB, istihbarat kaynaklarının sağladığı bilgileri de paylaştı. ASB, Ermenistan'dan getirilen askerlerin Azerbaycan ordusu ile savaşmayı kabul etmediklerini ve firar ettiklerini kaydetti.

Tüm cephe hattı boyunca şiddetli çatışmaların devam ettiğini bildiren ASB, durumun tartışmasız bir şekilde Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olduğunun altını çizdi.

Yorumlar (0)