Bu ne hız Gardaş?

Ermenistan nasıl perişan olduklarını anlamaya çalışırken Azerbaycan, işgalden kurtarılan Talış ve Sugovuşan köylerine yeni yol yapımına bile başladı.

DÜNYA 22.10.2020, 16:47 25.10.2020, 18:39
Bu ne hız Gardaş?

Her geçen gün cenk meydanında ağır kayıplar veren, askerleri savaşmayı reddederek mevzilere silahları atıp kaçan Ermenistan bu hâle nasıl düştüklerini anlamaya çalışırken Azerbaycan, terör devletinin işgalinden kurtardığı Talış ve Sugovuşan köylerinin yollarını ve bu köylere giden yolları yapmaya bile başladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı sahadaki durumu, Azerbaycan Başsavcılığı ise sivillere yönelik saldırıları uluslararası kamuoyu ile paylaşırken Azerbaycan Karayolları Devlet Ajansı ise Türklerin normal yaşama ne kadar hızlı dönebildiğinin mesajını verdi.

Azerbaycan Karayolları Devlet Ajansı'nın yol yapım çalışmaları bir anlam Ermenistan'a karşı psikolojik harp anlamına da geliyor.

Azerbaycan Karayolları Devlet Ajansı, uzun yıllardır işgal altında kalması sebebiyle kullanılamaz hâldeki yolların yeniden yapılması amacıyla çalışmalara başlandığı bilgisini paylaştı.

İlk başlanılan yol ise Terter kenti ile Sugovuşan barajı arasında yapılan ve uzunluğu 29 kilometre olacak olan köy yolları.

Azerbaycan ordusu tarafından 3 Ekim'de işgalden kurtarılan Talış ve Sugovuşan köylerinin yolları da, bu köylere giden yollar da kısa sürede tamamlanacak.

Yorumlar (0)