Azerbaycan ordusu, hilali çizdi!

İşgal altındaki toprakları tek tek kurtarmaya devam eden Azerbaycan ordusu, hilâl taktiğini kullanarak Ermeni güçlerini çembere almaya başladı. 

GÜNDEM 23.10.2020, 11:11 23.10.2020, 11:34
Azerbaycan ordusu, hilali çizdi!

Azerbaycan, 27 Eylül günü işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı haklı operasyonlarına devam ediyor.

Ermeni ordusunu ağır kayıplara uğratan Azerbaycan, Dağlık Karabağ'da hızlı bir şekilde ilerliyor. 

Azerbaycan askerlerinin, operasyonlar sırasında hilâl taktiğini kullanarak Ermeni askerlerini çembere almaya başladığı fark edildi.

Söz konusu operasyonlar karşısında ciddi kayıplar veren Ermeni askerleri ise mevzilerden kaçmaya ya da teslim olmaya devam ediyor. 

Azerbaycan ordusu hangi bölgeleri kurtardı?

- Hudaferin,

- Agbend,

- Baharlı,

- Kollokışlag,

- Zengilan,

- Cebrayıl,

- Hadrut,

- Fuzuli,

- Sukovuşan,

- Talış,

- Murovdağ.

Operasyonlar gece saatlerinde devam etti

Azerbaycan ordusu, gece saatlerinde Gubadlı, Cebrail, Hadrut, Fuzuli ve Ağdere istikametindeki operasyonlarını sürdürdü.

Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Bakanlığından geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ermeni ordusunun havan ve toplarla savunma hattına ateş açtığı bildirildi.

Açıklamada, Ermeni ordusunun Gubadlı, Cebrail ve Fuzuli yönlerinde bulunan mevzilerinin imha edildiği ve Azerbaycan ordusunun kritik arazi ve yüksekliklerde denetimi sağladığı ifade edildi. 

Bütün cephede Ermeni askerlerine ait teçhizatların ağır tahribata uğratıldığı belirtilen açıklamada, Ermenilerin gıda, mühimmat, silah ve teçhizat bakımından problem yaşadığına dikkat çekildi. 

Açıklamada, bazı Ermeni askerlerinin savaşı kabul etmeyerek kaçtıkları kaydedilirken, bütün cephede çatışmaların devam ettiği ve Azerbaycan ordusunun durumu kontrol altında tuttuğu ifade edildi. 

Yorumlar (0)