Kamikaze İHA'lara "İti kovan" ismi verildi!

Azerbaycan'da seri üretimine geçilen kamikaze İHA'lara "iti kovan" adı verildi. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ordunun Ermeni güçlerini "iti kovar" gibi uzaklaştırdığını söylemişti. 

DÜNYA 22.10.2020, 10:45
Kamikaze İHA'lara "İti kovan" ismi verildi!

Ermenilere karşı mücadelesini başarılı bir şekilde sürdüren ve işgal altındaki topraklarını tek tek kurtaran Azerbaycan'da kamikaze İHA'ların (insansız hava aracı) seri üretimine başlandı.

Konuya ilişkin açıklama Azerbaycan Savunma Sanayi Bakanlığından geldi.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, yeni tip kamikaze İHA'ların (insansız hava aracı) seri üretimine başlandığı ve söz konusu araçların tahrip kabiliyetinin daha fazla olduğu ifade edildi. 

Azerbaycan ordusuna teslim edilen kamikaze İHA'lara (insansız hava aracı) "İti kovan" adının verildiği görüldü. 

Ne olmuştu?

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ilk başta Dağlık Karabağ krizinin müzakere yöntemiyle çözüme kavuşturulmasını istediklerini söylemişti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, sadece kendilerine ait olan toprakları istediklerini ve sabır gösterdiklerini, fakat işgalci Ermenistan'ın saldırgan tutumunu iyice artırdığını ifade etmişti.

Aliyev, barış yoluyla işgal altındaki topraklarını geri almayı talep ettiklerini ancak bu talebin yanıtsız kaldığını belirtmişti.

Azerbaycan ordusunun Ermeni güçlerini "iti kovar" gibi uzaklaştırdığına dikkat çeken Aliyev, Ermenistan'ın ülkesine hiçbir şekilde şart koşamayacağını aktarmıştı. 

Yorumlar (0)