Ermenistan ağır kayıplar verip çekildi!

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki topraklarını azat etmek için başlattığı operasyonlarda Ermeni güçleri, Gubadlı istikametinde stratejik  tepe ve mevzileri, ağır kayıplar vererek terk etti.

DÜNYA 22.10.2020, 08:35
Ermenistan ağır kayıplar verip çekildi!

Kahraman Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgali altındaki topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı operasyonlar devam ediyor.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, gece boyunca Ağdam, Ağdere, Cebrail, Fuzuli, Gubadlı ve Zengilan yönlerinde operasyonların farklı şiddet ve yoğunlukta sürdüğünü belirtti.

Azerbaycan Silahıl Kuvvetleri'nin savunma hattına havan ve toplarla saldıran Ermeni güçlerinin, Gubadlı istikametinde kritik bazı tepe ve mevzileri, ağır kayıplar vererek terk ettiği bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasına göre, Hocavend istikametindeki Ermeni ordusunun 155. topçu alayına bağlı D-20 bataryasının askerleri içinde çok sayıda yaralı var ve araç eksikliği ile yolların kapalı olması sebebiyle yaralıları tahliye edemiyor.

Hadrut'un kuzeyinde yer alan topçu birliklerine daha yeni gelen Ermeni gönüllülerinin de atış mevzilerini ivedilikle terk edip kaçtığı, Ağdere yönündeki Ermeni 5. muhrip alayına Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin top atışları neticesinde çok sayıda Ermeni askerinin öldüğü kaydedildi.

Alınan istihbaratlara göre 5. muhrip alayının 3. tabur komutanının kaybolduğu, Ermeni kurmay başkanın ise etkisiz hale getirildiği, yeraltı sığınağının yok edilmesi sebebiyle Ermenistan güçleri içinde ciddi sayıda can kaybının bulunduğu belirtildi.

Ermeni ordusunun 543. alayına açılan ateş sonucu Ermeni alay komutanının yaralandığı, alay komutanının yardımcısının etkisiz hale getirildiği kaydedilen açıklamada, 543. alayın 1. taburunun komutanı ve komutan yardımcısının, ayrıca havan topu bölüğünün tüm komutanlarının da etkisiz hale getirildiği, 1. taburun bir bölüğünde görevli askerlerin savaşa gitmeyi reddettiğinin belirlendiği ifade edildi.

Tüm cephe hattı boyunca şiddetli çatışmalar yaşandığı, durumun tamamen Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolünde olduğu açıklamaya eklendi.

Yorumlar (0)