Ermenistan 3 kente balistik füze attı

Ermenistan ordusu, Azerbaycan'ın Gebele, Kürdemir ve Siyezen kentlerine balistik füze attı.

DÜNYA 22.10.2020, 09:52 22.10.2020, 16:58
Ermenistan 3 kente balistik füze attı

İşgalci ve terörist Ermenistan ordusunun, Azerbaycan'ın  Gebele, Kürdemir ve Siyezen şehirlerine balistik füze attığı duyuruldu.

Sahadaki tüm gelişmeleri görüntülü ve fotoğraflı olarak belgelendirerek dünyanın dikkatine sunan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yeni yaptığı açıklama ile, bugün sabah saatlerinde, yerel saatle 07.00 dolaylarında Gebele kentine 2 adet balistik füze ve Siyezen kentine 3 balistik füze fırlatıldığını, saat 09.00 dolaylarında ise Kürdemir kentine 1 adet balistik füze fırlatıldığını bildirdi.

Balistik füzelerin Ermenistan toprakları içinden fırlatıldığının altını çizen Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 6 balistik füze saldırısında Azerbaycan sivil halkın hedef alındığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun 6 saldırısında can kaybı bulunmadığını açıkladı.

Ermeni Başbakan Nikol Paşinyan her ne kadar Rusya'dan ümidini kestiklerini ve tek başına kaldıkları bilinciyle hareket edeceklerini duyursa da Ermenistan ordusu, Rusya ile yaptığı anlaşmanın hayata geçebilmesi için kendi topraklarından Azerbaycan sivil yerleşim yerlerine saldırılar düzenleyerek Azerbaycan ordusunu "Ermenistan topraklarına saldırmaları" için tahrik ediyor. Tuzağa çekmek istenen Azerbaycan'ın Ermenistan topraklarına saldırması durumunda, iki ülke arasındaki anlaşma gereği Rusya Ermenistan'a destek vermek için askeri güç kullanabilecek.

Yorumlar (0)