Ganimetin bir kısmı görüntülendi

Azerbaycan ordusunun, perişan Ermenistan ordusundan ele geçirip emri altına aldığı askeri araçlar görüntülendi.

DÜNYA 21.10.2020, 14:39 22.10.2020, 16:58
Ganimetin bir kısmı görüntülendi

Kahraman Azerbaycan ordusunun gazabına uğrayıp kaçan Ermine askerleri geride araç, silah ve mühimmatlarını da bırakıyor. Azerbaycan ordusunun emrine alınan çalışır durumdaki Ermenistan'a ait askeri araçların bir kısmı AA (Anadolu Ajansı) tarafından görüntülendi.

İşgalci Ermenistan'ın korkak ordusuna ait, büyük bölümü Rus yapımı olan yük ve personel taşıyıcı araçlar, Azerbaycan'ın Yevlah şehrindeki askerî üsse getirildi.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan ancak ajansın ismini açıklamayı uygun görmediği Azerbaycan silahlı Kuvvetleri mensubu bir askeri yetkilinin aktardığı bilgilere göre, Ermenistan ordusundan ele geçirilen askeri araçlar, terör devleti Ermenistan'ın işgali altında bulunan Terter rayonuna bağlı Sugovuşan ilçesinin Taliş köyü içinde ele geçirildi.

Askeri yetkili, terörist Ermenistan'ın korkak askerlerinin Azerbaycan'ın operasyonu sırasında yüzlerce askerî araç, silah ve mühimmatı geride bırakarak kaçtıklarını belirterek, Taliş köyünden alınarak üsse getirilen askeri araçların, Ermenistan ordusundan ele geçirilen ganimetlerin çok küçük bir kısmını teşkil ettiğini dile getirdi.

Kahraman Azerbaycan ordusunun işgal altındaki toprakları azat etmek için başlattığı operasyonlar esnasında ele geçirilen araçların içinden Ermeni askerlerine ait evraklar, üniformalar, postallar, kasklar ve kişisel malzemeler gibi eşyalar çıkıyor.

Azerbaycan lideri, Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev, 3 Ekim'de yaptığı açıklamada, 1994 yılından bu tarafa terör devleti Ermenistan'ın işgali altında olan Sugovuşan bölgesinin kahraman Azerbaycan ordusu tarafından geri alındığı müjdesini vermişti.

Yorumlar (0)