Tabur vuruldu, 400'e yakın Ermeni askeri öldü!

Kahraman Azerbaycan ordusu, Ermeni ordusuna ait alay taburunu tamamen etkisiz duruma getirdi. 400'e yakın Ermeni askerinin öldüğü değerlendiriliyor.

GÜNDEM 21.10.2020, 11:32
Tabur vuruldu, 400'e yakın Ermeni askeri öldü!

Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait alay taburunu topluca etkisiz duruma getirdiği duyuruldu.

Sahadaki gelişmeleri fotoğraflı ve görüntülü olarak belgelendiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Cebrail kenti istikametinde sürdürdüğü operasyonlarda, Ermeni ordusuna ait 556. alay taburunun tamamen imha edildiği kaydedildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, etkisiz duruma getirilen 556. alay taburunun yaklaşık 400 sözleşmeli Ermeni askerinden oluştuğunu, 400 Ermeni askerinin büyük bölümünün etkisiz duruma getirildiğini, askeri birliğin, yeniden toparlanması ve yeni baştan yapılandırılması için Ermenistan'ın Ararat şehrine çekildiği dile getirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 556. Alayın komutanının, sağ kalan personelin tekrar savaşmaya devam etmesi emrini reddettiği için görevden alındığı, savaşmak için yeniden cepheye gitmeleri emrini kabul etmeyen birçok Ermeni askeri hakkında da soruşturma açıldığının öğrenildiğini bildirdi.

Yorumlar (0)