Azerbaycan, Ermeni İHA'sını düşürdü

Azerbaycan ordusuna ait hava savunma sistemleri, Ermenistan ordusuna ait bir İHA'yı (insansız hava aracı) düşürdü.

DÜNYA 21.10.2020, 13:36 22.10.2020, 16:58
Azerbaycan, Ermeni İHA'sını düşürdü

Sahadaki her gelişmeyi görüntülü ve fotoğraflı olarak açık kaynak yayımlayan Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bugün öğle saatlerinde Ermenistan ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA) Horadiz kasabası yönünde keşif uçuşu yaptığı belirtildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, keyif uçuşu gerçekleştiren insansız hava aracının, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne ait hava savunma sistemleri tarafından vurularak düşürüldüğünü duyurdu.

Azerbaycan hava savunma sistemleri dün de Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait 2 insansız hava aracını düşürmüştü.

Bir İHA da İran'a düştü!

Hüdaaferin Kaymakamı Ali Emiri Rad dün İran resmi haber ajansına (IRNA) yaptığı açıklamada, Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalar sebebiyle Mencivan beldesi Karakoç köyüne bir İHA'nın düştüğünü duyurmuştu.

Can ve mal kaybının bulunmadığını belirten Ali Emiri Rad, İHA'nın kime ait olduğunu bilmediklerini, askerî uzmanların inceleme yaptığını açıklamıştı.

Hüdaaferin ilçesi; İran'ın Doğu Azerbaycan eyaletine bağlı Tebriz şehrinin 2010 kilometre kuzeyinde, Aras Nehri'nin kenarında, çatışmaların olduğu Dağlık Karabağ'daki cephenin de güneyinde bulunuyor.

27 Eylül Pazar gününden bu tarafa Hüdaaferin ilçesine 60 roket düştüğünü duyuran İran makamları, İran topraklarına düşen mermiler konusunda Ermenistan ve Azerbaycan'ı uyarmıştı.

Yorumlar (0)