Azerbaycan: Köylere "Bayraktar" adı verilsin!

Azerbaycan Türkü olan gazeteci Cavanşır Hesenli, ülkesinin Ermeni işgalinden kurtardığı köylerden bazılarına "Bayraktar" adının verilmesini önerdi. 

GÜNDEM 21.10.2020, 10:10 21.10.2020, 10:16
Azerbaycan: Köylere "Bayraktar" adı verilsin!

Türkiye'nin geliştirdiği İHA'lar (insansız hava aracı) ve SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı), savunma sanayi alanında adeta çığır açtı.

Suriye'nin kuzeyine yönelik düzenlenen harekâtlarda Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile beraber terör örgütü YPG/PKK'ya ve Beşşar Esed rejimine darbe üstüne darbe vuran SİHA'lar (silahlı insansız hava aracı) Libya'da da darbeci Halife Hafter milislerine karşı ciddi başarılar sağladı. 

Son olarak terör devleti Ermenistan'ın sivillere yönelik acımasız saldırıları sebebiyle harekete geçen Azerbaycan ordusu, Bayraktar TB2 SİHA'lar ile Ermeni mevzilerini tek tek imha etmeye başladı. 

Sivillerin güvenliğini korumak ve toprak bütünlüğüne zarar gelmesini engellemek isteyen Azerbaycan, Ermeni işgalindeki topraklarını da kurtarmaya devam ediyor. 

Durum böyleyken kardeş ülkede yeni bir tartışma konusu başladı. Azerbaycan Türkü olan gazeteci Cavanşır Hesenli, Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan köylerden bazılarına "Bayraktar" adının verilmesini önerdi. Söz konusu önerinin genel olarak memnuniyetle karşılandığı fark edildi. 

Aliyev dün açıklama yapmıştı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, dün yaptığı açıklamada, Ermeni işgalinde olan Zengilan şehir merkezi ile 6 köyünün kurtarıldığını duyurmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Fuzuli şehrinin 6 köyünün, Hocavend şehrinin 5 köyünün ve Cebrail şehrinin 7 köyünün de Ermeni işgalinden kurtarıldığını açıklamıştı. 

Aliyev, azat edilen toprakları şöyle sıralamıştı:

Zengilan: Şehir merkezi, Zerneli köyü, Hekeri köyü, Muganlı köyü, Havalı köyü, Memmedbeyli köyü, Şerifan köyü.

Fuzuli: Kürtler köyü, Kargapazar köyü, Yukarı Aybasanlı köyü, Dörtçınar köyü, Yukarı Abdurrahmanlı köyü, Aşağı Veyselli köyü.

Hocavend: Mülküdere köyü, Güneşli köyü, Ağcakend köyü, Taşbaşı köyü, Veng köyü.

Cebrail: Hasankaydı köyü, İmambağı köyü, Aktepe köyü, Sarafşa köyü, Fuganlı köyü, Taşveyselli köyü, Yar Ehmedli köyü.

Yorumlar (0)