Gece boyunca sürdü, çok asker öldü!

Kahraman Azerbaycan ordusunun Ermenistan işgali altındaki topraklarını azat etmek için başlattığı operasyonlarda çok sayıda Ermeni askeri öldü.

DÜNYA 20.10.2020, 09:00 21.10.2020, 16:45
Gece boyunca sürdü, çok asker öldü!

Kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin terörist devlet Ermenistan'ın işgali altında bulunan topraklarını kurtarmak amacıyla başlattığı operasyonlarına devam ettiği kaydedildi.

Çatışmalarla ilgili fotoğraf ve görüntüler eşliğinde uluslararası kamuoyunu bilgilendiren Azerbaycan Savunma Bakanlığı, son yaptığı açıklamada, gece boyunca operasyonların sürdüğünü, Ağdam, Ağdere, Cebrail, Fuzuli, Gubadlı, Hadrut ve Zengilan yönlerinde direnmek için çabalayan katil Ermenistan güçlerine yönelik operasyonların değişen büyüklük ve yoğunlukta sürdüğü bildirildi.

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerinin, Azerbaycan Silahlı Kuvvetlerinin savunma hattına yönelik havan ve topçu atışlarıyla saldırı düzenlendiği belirtilen Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, kahraman Azerbaycan ordusunun, Ermenistan Silahlı Kuvvetleri'ne ait 2 adet T-72 tankını, 4 adet Grad füze sistemini, 1 adet D-30 obüsünü ve 5 adet zırhlı aracını imha ederek işlevsiz duruma getirdiği kaydedildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığının açıklamasında, gece boyunca gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda Ermeni askerinin de etkisiz duruma getirildiği, cephe hattında durumun tamamen kahraman Azerbaycan askerlerinin kontrolü altında olduğunun altı çizildi.

Yorumlar (0)