Zengilan kenti ile 24 köy işgalden kurtarıldı

İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşması yaparak, kahraman Azerbaycan ordusunun, Zengilan kenti ile birlikte 24 köyü Ermenistan işgalinden kurtardığını müjdeledi.

GÜNDEM 20.10.2020, 15:26 20.10.2020, 18:06
Zengilan kenti ile 24 köy işgalden kurtarıldı

Ulusa sesleniş konuşması yapan Azerbaycan Lideri, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kahraman Azerbaycan ordusunun Zengilan kentini terör devleti Ermenistan'ın işgalinden kurtardığı müjdesini verdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, kahraman Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'nin, Ermenistan işgali altındaki Zengilan kent merkezinin ve 6 köyünün, Fuzuli kentinin 6 köyünün, Cebrail kentinin 7 köyünün ve  Hocavend kentinin 5 köyünün azat edildiğini bildirdi.

Ulusa sesleniş konuşmasında işgalden azat edilen yerleri Aliyev şu şekilde açıkladı:

Zengilan kentinin;
-Kent merkezi
-Havalı köyü
-Zerneli köyü
-Memmedbeyli köyü
-Hekeri köyü
-Şerifan köyü
-Muganlı köyü

Fuzuli kentinin;
-Dörtçınar köyü
-Kürtler köyü
-Yukarı Abdurrahmanlı köyü
-Kargapazar köyü
-Aşağı Veyselli köyü
-Yukarı Aybasanlı köyü

Cebrail kentinin;
-Sarafşa köyü
-Hasankaydı köyü
-Fuganlı köyü
-İmambağı köyü
-Taşveyselli köyü
-Aktepe köyü
-Yar Ehmedli köyü

Hocavend kentinin;
-Ağcakend köyü
-Mülküdere köyü
-Taşbaşı köyü
-Güneşli köyü
-Veng köyü

İlham Aliyev, Hocavend'in "Veng" köyünün isminin "Çınarlı" olarak değiştirildiğini bildirdi.

Aliyev'in ulusa sesleniş konuşması

Azerbaycan ordusunun cenk meydanında yeni galibiyetler kazandığını belirten İlham Aliyev, bu galibiyetlerin her bir Azerbaycan vatandaşını sevindirdiğini, 30 yıla yakın zamandır Azerbaycan topraklarını işgali altında tutan düşmanın cenk meydanında Azerbaycan ordusunun gücünü gördüğünü, Azerbaycan'ın öz topraklarında savaştığını, öz topraklarını koruduğunu, bundan sonra da işgalcilerin öz topraklardan kovulacağını ifade etti.

İlham Aliyev sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Halkımız cenk meydanından, cephe bölgesinden sabırsızlıkla yeni haberler gözlüyor. Yeni ve güzel gelişmeleri Azerbaycan halkına vermekten hoşnutum. Her bir kentin her bir şehrin her bir stratejik tepenin işgalcilerden kurtarılması büyük cesaret ve kahramanlık ister. Bizim evlatlarımız şehit oluyorlar. Allah bütün şehitlerimize rahmet eylesin. Şehitlerimiz her zaman kalbimizde yaşayacaklar. Bizim evlatlarımız cenk meydanında yaralanırlar. Allah bütün yaralı evlatlarımıza şifa versin. Çatışma olmadığı zamanlarda düşmanlar bizim yerleşim yerlerimize hep ateş açtı. Her gün cephe hattı boyunca şehirlerimiz, köylerimiz menfur düşmanın ateşine maruz kaldı. Bu namert düşmanın ateşine en çok maruz kalan Terter rayonudur. Diğer rayonlarımız da düşman tarafından hep ateşe tutuldu. Gence kentine namert saldırılar neticesinde sivil halk helak oldu. Çocuklar, kadınlar, kocalar düşman ateşi altında öldüler. Düşman için bu canların hiç önemi yok. Onlar cenk meydanında mağlubilete uğruyor, Azerbaycan ordusu karşısında duramıyor ve bizi durdurmak için, bize darbe vurmak için sivil halka karşı cinayet işliyorlar.

Bütün dünyanın gözü önünde Ermenistan cinayet işlerken Azerbaycan öz topraklarını kurtarıyor. 30 yıldır bizim topraklarımızı işgal altında tutup bize meydan okumaya çalıştılar. Vurgunculuk, talancılık bunların hasletidir. İşgal ettikleri öz topraklarımızdaki tarihî abidelerimiz, mescitlerimiz, kabirlerimiz dağıtılıp talan edilip yok edilmiştir. Ve hep Azerbaycan halkının bu zulümlere alışacağını düşünüldüler. Onlar bu toprakları ebedi işgal altında tutacaklarını saldılar. Şehirlerimizin isimlerini değiştirdiler. Bizim topraklarımızı Ermenileştirmek istediler. Ama buna nail olamadılar. Azerbaycan halkının iradesini kıramadılar. Öz doğma baba topraklarını görmeyen, işgalden sonra dünyaya gelen her bir Azerbaycanlı bir arzuyla yaşıyor: Babasının ve dedesinin doğup büyüdüğü toprakları görmek ve orada yaşamak. İnanıyorum ki işgalden kurtarılan tüm topraklarımıza Azerbaycan vatandaşları gidip yerleşecekler ve oralarda yaşayacaklar."

Yorumlar (0)