Adana kavruldu: Termometreler 42 dereceyi gördü!

Adana’da nisan ayının son haftası parklardaki termometreler güneşte 42 dereceyi gösterdi.

YAŞAM 24.04.2024, 18:59 25.04.2024, 15:55 Buse Önder
Adana kavruldu: Termometreler 42 dereceyi gördü!

Türkiye'nin en sıcak illerinden biri olan Adana'da, mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı, Afrika'dan gelen sıcak hava dalgasıyla daha da arttı. Nisan ayının son haftasında termometreler, güneş altında 42 dereceyi göstererek şehri adeta kavrulmuş bir fırın haline getirdi.

Bu sıcaklıkla birlikte, parklar ve sokaklar boş kalırken, dışarı çıkan bazı vatandaşlar da ağaç altlarında gölge yerlerde serinlemeye çalıştı.

Açık havuzlar tercih ediliyor

Adana'nın merkezinde bulunan Atatürk Parkı'nda dinlenen Yağız Yıldırım (20) ve Abdulkadir Yılmaz (18), yaz mevsimlerinde genellikle başka kentlere gitmeyi veya açık havuzlarda serinlemeyi tercih ettiklerini belirtti.

Yağız Yıldırım, "Sıcaklıkların bu kadar erken başlaması bizi şaşırttı. Geçen yıllara göre farklı bir durum var" derken, Abdulkadir Yılmaz da, "Açık havuzlar bizim için kurtarıcı oluyor. Ancak bu kadar sıcak hava bizi çok zorluyor" şeklinde konuştu.

‘Bu sıcaklıkla baş etmek çok zor’

Emekli İbrahim Kalkan (68) ise şimdiden 42 dereceye ulaşan hava sıcaklığının, yaz mevsiminin oldukça zor geçeceğinin habercisi olduğunu ifade etti. "Bu sıcaklıkla baş etmek gerçekten zor" diyen Kalkan, geçen yıllara göre bu yılın daha sıcak geçeceğini düşündüğünü belirtti.

Parktaki spor alanında pedal çeviren 80 yaşındaki Celile Acır, Adana'nın sıcaklığına rağmen vazgeçilmez bir şehir olduğunu dile getirdi. Acır, "Adana dört dörtlük bir kent. Ben sıcaktan bunalınca bile burayı terk edemem. Özlemle beklediğim İzmir Çeşme'ye kızımın yanına gideceğim ancak orası da öğle saatlerinde oldukça sıcak oluyor. Ben birçok kente gittim ama illa Adana, illa Adana. Sıcak da olsa bu kentten vazgeçmem, çok seviyorum. Oğlumun yanında 6 ay İngiltere'de kaldım ama Adana'yı çok özledim" şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)