Bu kentte yaşayanlar dikkat! Maske uyarısı

Depremin vurduğu Hatay'da yaşayan vatandaşlara, uzmanından maske takmaları konusunda uyarı geldi.

YAŞAM 05.05.2024, 10:16 06.05.2024, 09:22 Buse Önder
Bu kentte yaşayanlar dikkat! Maske uyarısı

Hatay, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında büyük bir yıkıma uğramış ve yaklaşık 25 bin kişi hayatını kaybetmişti. Ancak, bahar mevsiminin gelmesiyle birlikte hava sıcaklığı 35 dereceyi aştı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte toz bulutlarının sağlık üzerindeki olumsuz etkileri de arttı. Dr. Ercan Nural, astım ve alerji hastalarını bu duruma karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. Nural, hastaların maske kullanmalarını ve dışarıda giydikleri kıyafetleri yüksek sıcaklıkta yıkamalarını önerdi.

'Astım ve alerjiyi tetikliyor'

Dr. Nural, "6 Şubat depremlerinin ardından çok sayıda enkaz var. Yağışların azalması ve yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte toz bulutlarında artış görüyoruz. Astım ve alerji hastaları bu durumdan fazlasıyla etkileniyor. Özellikle öksürük, burun akıntısı, hapşırma, deri döküntüleri ve kaşıntılar yaşanıyor” ifadelerini kullandı.

Dışarı çıkarken mutlaka maske takılmasını ve giyilen kıyafetlerin yüksek sıcaklıkta yıkanmasını öneren Dr. Nural, Toz bulutları, bağışıklık sistemini etkileyebilir, özellikle de çocuklarda. Beslenme alışkanlıklarının düzeltilmesi de bu süreçte önemlidir. Bol miktarda protein, yoğurt ve sıvı alımı önemlidir. Çocukların sağlıklı bir şekilde beslenmesi, bağışıklık sistemlerinin güçlenmesine yardımcı olur. Asıl tedavi, etkene maruz kalmamaktır” şeklinde konuştu.

Ayrıca Nural, son dönemde inatçı öksürüklerin de arttığını belirterek, hastaların tedavilerini aksatmaması konusunda uyarıda bulundu.

Yorumlar (0)