Bakan Fidan: İki devletli çözüme gidilmezse bu son Gazze savaşı olmayacak

Dubai merkezli El Arabiya Televizyonu'na konuk olan Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in, Filistinlilerin topraklarını çalmaya devam ettiğini belirterek iki devletli çözüme acilen ulaşılması gerektiğini vurguladı.

GÜNDEM 05.05.2024, 22:31 Şeyda Gül
Bakan Fidan: İki devletli çözüme gidilmezse bu son Gazze savaşı olmayacak

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Dubai merkezli El Arabiya Televizyonu'na konuştu. İki devletli çözüm konusunda Türkiye’nin çalışmalarını yoğunlaştırdığını belirten Bakan Fidan, İslam dünyasının Filistin konusunda artık birlik içinde hareket ettiğini anlattı. “Bu trajediden ders çıkarmazsak, iki devletli çözüme gidilmezse bu son Gazze savaşı olmayacak” diyen Bakan Fidan, başka savaşlar ve gözyaşlarının herkesi beklediğini söyledi. İsrail’i de 1967 sınırlarını kabul etmeye davet etmeleri gerektiğini vurgulayan Bakan Fidan, sadece Hamas değil bütün Filistinliler 1967 esas alınarak kurulacak Filistin devletine razı olduğunu dile getirdi. Bu gerginliğin daha büyük bir savaşın habercisi de olabileceğinin mesajını veren Bakan Fidan, “Şu an için durum sakinleşmiş görünse de bu potansiyel her zaman var” ifadelerini kullandı.

Bu konuda hiç tavizimiz yok

Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki terörle mücadelesinde kararlı olduğunu vurgulayan Bakan Fidan, “Bu konuda hiç tavizimiz yok” dedi.

Bakan Fidan, Türkiye’nin sınır ötesinde sivillere ve altyapıya zarar vermeden terör örgütü PKK'nın mevzilerini hedef aldığının bilgisini verdi.

Yorumlar (0)