Bakan Yerlikaya’dan mesaj: ‘Kurdukları tuzakları yerle bir edeceğiz’

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, FETÖ'nün taktiklerini kullanan kişilerin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümet ve siyasileri hedef alan oyunlarını bozacaklarını belirtti. Bakan Yerlikaya, "Kimler FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize oyun kurmaya çalışıyorsa oyunlarını ve tuzaklarını yerle bir edeceğiz" dedi.

GÜNDEM 15.05.2024, 11:28 Buse Önder
Bakan Yerlikaya’dan mesaj: ‘Kurdukları tuzakları yerle bir edeceğiz’

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde dün olduğu gibi bugün de organize suç örgütleri, şehir eşkıyaları, uluslararası kartel haline gelmiş zehir tacirleri, uluslararası örgütlenmiş göçmen kaçakçıları, yabancı istihbarat servisleriyle irtibatlı illegal yapılar ve suç odaklarına karşı mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

"Bizim bu mücadelemizi engellemeye çalışanlar, karanlık düzenlerinin hakim olmasını isteyenlerin düzenlerini başlarına yıkıyoruz, yıkmaya da devam edeceğiz" diyen Yerlikaya, "Hükümetimize yönelik bir yapılanma varsa, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliğindeki kurumlar olarak sonuna kadar gidip, o yapıları belirleyip adalete teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.

‘Oyunlarını yerle bir edeceğiz’

"Mülkiye müfettişlerinin ilgili raporu kısa süre içinde tamamlanacak. Atılan her adımı, telefon kayıtlarını tek tek inceliyorlar. Hazırlanan bu raporu en ince ayrıntısına kadar kamuoyuyla da paylaşacağız. Ve gereğini yapacağız. Aziz milletimiz müsterih olsun" ifadelerini kullanan Yerlikaya, "Nasıl bölücü terör örgütü ve FETÖ ile mücadelede hainlerin inlerine kadar girdiysek, bu suç odaklarını da saklandıkları her delikten bulup çıkartacağız" diye ekledi.

Yerlikaya, "Kimler, terör örgütleri ve onların uzantılarıyla, organize suç örgütleriyle bir olup, FETÖ taktikleriyle Sayın Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize ve siyasilerimize, sosyal medya destekli 'oyun kurmaya' çalışıyorsa, onların oyunlarını da kurdukları tuzaklarını da yerle bir edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması

Ayhan Bora Kaplan suç örgütüne yönelik davada, gizli tanık olarak yer alan örgütün iki numarası Serdar Sertçelik'in ses kayıtları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmasına neden olmuştu. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün AK Parti'ye kumpas kurduğunu iddia eden Sertçelik, bu iddialarla ilgili emniyet mensuplarıyla yaptığı görüşmeleri kamuoyuyla paylaşacağını söylemişti.

Sertçelik, gizli tanık yapıldıktan sonra saldırıya uğramış ve ardından yurt dışına kaçmıştı. Soruşturma kapsamında Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bazı polisler açığa alınmıştı.

Kaplan'ın avukatıyla İzmir'de bir araya gelerek yemek yediği ve rüşvet aldığı iddiaları ortaya atılan görevden uzaklaştırılan polisler, Kaplan'ın gözaltına alındığı operasyonda da görev almıştı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda dijital materyallar ele geçirilmişti. Ayrıca soruşturma hakkında kısıtlama kararı alınmıştı.

Ayhan Bora Kaplan soruşturması, 7 Eylül 2023'te Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına giderek Kaplan ve suç örgütü üyelerinden şikayetçi olan müşteki Erkan D.'nin beyanları üzerine başlatılmıştı. İddianameye göre suç örgütü üyeleri, bir dizi suçtan sorumlu tutulmuş ve çeşitli cezalarla yargılanmıştı.

Yorumlar (0)