Erdoğan'dan Ruhani'ye mesaj: Haklıyla haksızı ayırın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Azerbaycan-Ermenistan meselesi ve Suriye konusu gibi gündemdeki konular ele alındı.

GÜNDEM 22.10.2020, 20:05
Erdoğan'dan Ruhani'ye mesaj: Haklıyla haksızı ayırın!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Ruhani’yle bir telefon görüşmesi yaptı.

Bölgesel konularla birlikte Azerbaycan-Ermenistan çatışması görüşüldü

Türkiye-İran ilişkilerini geliştirip terörle mücadelede iş birliğini güçlendirecek hususların ele alındığı görüşmede, Azerbaycan-Ermenistan meselesi ve Suriye konuları başta olmak üzere bölgesel konular ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yapılan görüşmede İran ile yakın iş birliği ve dayanışma içinde olmanın ortak çıkarların dışında komşuluk hukukunda bir gereği olarak görülmesi gerektiğini kaydetti.

Erdoğan: Haklıyla haksızı ayırın

Azerbaycan’ın topraklarındaki işgali ve saldırıyla birlikte kriz başlatan Ermenistan’ın sivil halka ilişkin yapmış olduğu saldırıların savaş suçu olduğunu ifade eden Erdoğan, bu konuya ilişkin haklı ve haksızın, işgal edilen ile işgalcinin ayırt edildiği bir noktada durmanın önemli olduğunu kaydetti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’nin birliğini ve bütünlüğüne ilişkin tehdit unsuru olan terör örgütü PKK/YPG’ye karşı ortak olarak hareket etmenin ve İdlib’deki ateşkesin korunmasının istikrarın sağlanmasına ilişkin ortak çabaların müspet sonuçlar doğurması gerektiğini kaydetti.

Yorumlar (0)