Bakan Varank müjdeledi! Türkiye’nin ilk otomobil batarya fabrikası kuruluyor

Türkiye'nin teknoloji sektöründeki yatırımları bütün hızıyla sürüyor. Bu yatırımların son adımı olarak; Türkiye’de, ilk otomobil batarya fabrikasının açılacağı duyuruldu.

BİLİM-TEKNOLOJİ 18.12.2021, 14:06
Bakan Varank müjdeledi! Türkiye’nin ilk otomobil batarya fabrikası kuruluyor

TOGG tarafından geliştirilen elektrikli yerli otomobil için gerçekleştirilen çalışmalar bütün hızıyla sürüyor.

Ülkenin ilk otomobil batarya fabrikası

Anadolu Grubu, Kök Grubu, BMC, Zorlu, Turkcell ile birlikte Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği‘nin koordinesindeki proje, Türkiye’nin otomobil sektöründeki tek yatırımı değil.

Elektrikli otomobiller için önemli parçalardan biri de batarya teknolojisidir. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın açıkladığı müjdeye göre, Türkiye’de batarya fabrikası Bursa’da kuruluyor.

Resmi Gazete’deki kararnamede, Türkiye’nin ilk otomobil batarya fabrikasının kurulacağı açıklandı. Farasis ve TOGG ortaklığındaki proje bittiğinde, fabrika modül üretimi ve 15 gigawatt saatlik batarya hücresi üretimi gerçekleştirecek. Söz konusu gelişme, 2 milyon otomobil üretme kapasiteli ve 30 milyarı aşkın ihracat gerçekleştiren otomotiv endüstrimiz için büyük bir adım olarak değerlendiriliyor. Bursa’da kurulması hedeflenen tesis için 30 milyar liralık bir yatırım planlanıyor. Her şeyin yolunda gitmesi halinde, 10 gün içinde gerekli çalışmalar tamamlanacak.

İstihdam kapısı olacak

İstihdam kapısı da olması planlanan projenin; 400’ü nitelikli, 2200 kişiye iş kapısı olacağı açıklandı. İlerleyen süreçlerde fabrika ile ilgili daha çok bilginin paylaşılacağı aktarılıyor.

Yorumlar (0)