IMF Başkanı’ndan yapay zeka tespiti: “Yüzde 40’ını etkileyecek”

IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, yaptığı açıklamada yapay zekanın küresel işgücü piyasasına tsunami gibi bir etki yarattığını ifade ederek dünya genelinde işlerin yüzde 40’ını etkileyeceğini söyledi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 15.05.2024, 19:10 Melina Ay
IMF Başkanı’ndan yapay zeka tespiti: “Yüzde 40’ını etkileyecek”

Son yıllarda, iş dünyasında en fazla tartışılan konuların başında gelen yapay zeka, birçok işi otomatik hale getirme potansiyeline sahip konumunda yer alıyor. Bu durum işgücü piyasasında önemli değişimlere yol açabileceği endişelerini de beraberinde getiriyor. IMF Genel Müdürü Georgieva, Zürih'te düzenlenen bir etkinlikte yaptığı konuşmada, önümüzdeki iki yıl içinde gelişmiş ekonomilerdeki işlerin yüzde 60'ını ve dünya genelindeki işlerin yüzde 40'ını etkileyeceğini öne sürerek dikkat çekici bir tablo çizdi.

“Süreci iyi yönetirsek üretkenlik artar”

Zürih Üniversitesi'ne bağlı İsviçre Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü tarafından düzenlenen etkinlikte konuşan Georgieva, “İnsanları ve işletmeleri buna hazır hale getirmek için çok az zamanımız var. Eğer bu süreci iyi yönetebilirsek, üretkenlikte önemli bir artış sağlayabiliriz; ancak aynı zamanda daha fazla yanlış bilgiye ve tabii ki toplumumuzda artan eşitsizliğe de yol açabilir” dedi.

Yorumlar (0)