Türk Sağlık-Sen’den hemşire saldırısı için kınama

Kütahya'da Altıntaş İlçe Devlet Hastanesi'nde acil serviste görevli hemşire Gülizar Durmaz, hasta yakını tarafından saldırıya uğradı. Saldırgan hakkında suç duyurusunda bulunuldu. Türk Sağlık-Sen hemşireye yapılan saldırıyı kınamak adına hastane önünde toplandı.

SAĞLIK 15.05.2024, 19:53 Melina Ay
Türk Sağlık-Sen’den hemşire saldırısı için kınama

Türk Sağlık-Sen Kütahya Şube Başkanı Hasan Gök, olayın ardından yaptığı açıklamada hemşireye ve 112 Acil Sağlık ekibine yapılan saldırıları şiddetle kınadı. Gök, sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasının kesinlikle kabul edilemez olduğunu vurguladı. Saldırıya uğrayan hemşire Gülizar Durmaz ise, 12 Mayıs'ta acil serviste görev yaptığı sırada hasta yakını tarafından darp edildiğini dile getirdi. Durmaz, yaşanan olayın psikolojik olarak da etkisinde kaldığını ifade etti.

“Olayın takipçisi olacağız”

Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Gök, yaptığı açıklamada, “Hastanemiz çalışanları sadece fiziksel değil, aynı zamanda psikolojik şiddete de maruz kalmaktadır. Bu tür olayların küçük bir ilçe hastanesinde yaşanması, sadece sağlık çalışanlarına zarar vermekle kalmayıp, aynı zamanda ilçe halkının kesintisiz hizmet almasını da engelleyecektir. Yetkilileri acilen tedbir almaya çağırıyorum. Ülkemizde yaklaşık 1 milyon sağlık çalışanı bulunmaktadır. Tüm sağlık çalışanları, şiddete maruz kalan meslektaşlarının yanındadır. Sendika olarak arkadaşımızın yanındayız ve bu olayın takipçisi olacağımızı kamuoyuna bildirmek istiyoruz. Son olarak, darp edilen meslektaşlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve Altıntaş ilçemizin bu tür olaylarla gündeme gelmemesini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)