TÜSİAD'dan ekonomi yönetimine çağrı! Hızla geri dönülmeli

TÜSİAD, ekonomide yaşanan gelişmelere ilişkin bir açıklama yayınladı ve şu an denenen ekonomi programıyla hedeflenen neticelere ulaşılmayacağı aktarılarak, "hızla, iktisat bilimi kurallarına dönülmeli" yönünde iktidara çağrı yaptı

GÜNDEM 18.12.2021, 16:10
TÜSİAD'dan ekonomi yönetimine çağrı! Hızla geri dönülmeli

Ekonomide yeni bir sürecin içinden geçen Türkiye’de, yüksek ihracat düşük faiz anlayışı kapsamında uygulanan politikaların ardından TL'de büyük değer kaybı meydana geldi.

“Bu ekonomi politikasından dönün”

Hükümet cephesinde, 6 ay gibi bir süre içinde her şeyin eski normal haline döneceği ve bu ekonomi politikanın meyvelerinin yakın dönemde toplanacağı belirtilse de pek çok kesimde ise aksi görüş hakim durumda.

Bu ekonomi politikası sonucunda, son dönemde yaşanan dalgalı kurun ardından Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği olarak bilinen TÜSİAD, resmi bir açıklama yayınladı.

Resmi internet adresinden bir açıklama yayınlayan TÜSİAD, bu ekonomi politikasından vazgeçilmesi yönünde iktidara çağrıda bulundu.

“Hedeflenen neticelere ulaşılamayacağı kesinleşmiştir.”

"Hızla genel kabul gören iktisat bilimi kurallarına geri dönülmeli" başlıklı bir açıklama yapan Tüsiad, "Son günlerdeki istikrarsızlıklar neticesinde, denenen ekonomi programıyla hedeflenen netiecelere erişilemeyeceği kesinleşmiştir." sözlerine yer verildi..

TÜSİAD’ın yazılı metni şu şekilde: 



Yorumlar (0)