Kadir Şeker etkisi!

Toplumda Kadir Şeker etkisi yaşanıyor. Adana'da bir zanlı, kız arkadaşını uzun süre darp ettikten sonra 9. kattan aşağı sarkıttı ancak kimse ikna çabası içinde olmadı. Genç kızı Polis Özel Harekat timi kurtardı.

YAŞAM 16.09.2020, 14:12 17.09.2020, 14:07
Kadir Şeker etkisi!

Kadına yönelik şiddetle mücadele, Kadir Şeker'in hayatının bitirilmesiyle ağır darbe aldı.

Kadını kurtarmak isterken darp eden zanlının ölümüne neden olduğu için 18 yıl hapisle yargılanan Kadir Şeker, toplumda kelebek etkisi yarattı.

Kadir Şeker

Kadına yönelik şiddete her ne şart altında olursa olsun müdahale eden toplum, şiddet olaylarına müdahale sırasında suçlu çıkacağı korkusuyla artık izlemekle yetiniyor.

Bunun son örneği Adana'da yaşandı.

Kız arkadaşını darbettikten sonra 9. kattaki balkondan aşağı sarkıtan zanlıyı ikna için kimse çaba göstermeyince mağdur kadın kendisine saatler gibi gelen süre boyunca polisin yardımına gelmesini bekledi.

Seyhan ilçesi Aydınlar Mahallesi'nde bulunan binaya kısa sürede ulaşan polis, 9. kata çıkarak zanlı Z.Z.Y'yi kapıyı açması ve kız arkadaşı S.T'yi serbest bırakması için uyardı.

Z.Z.Y'nin uzun süre kapıyı açmaması ve 25 yaşındaki kız arkadaşı S.T'yi bırakmaması üzerine konu "rehine krizi" olarak değerlendirildi ve devreye Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Polis Özel Harekât timi girdi.

Olay yerine gelen Özel Harekat timi, çevre güvenliğini sağladıktan sonra uzun namlulu silahlar ve kalkanlarla 25 yaşındaki S.T'nin alıkonulduğu dairenin bulunduğu 9. kata çıkarak, koç başlarıyla dairenin kapısını kırıp içeri girdi.

Çeşitli yerlerinden yaralandığı görülen S.T, Polis Özel Harekat timi tarafından kurtarılırken, zanlı Z.Z.Y'yi de gözaltına alarak polis merkezine götürdü.

Yorumlar (0)