Kadir'in "Yere düştüm" iddiası incelenecek!

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken Özgür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in sırt çantası kriminal incelemeye gönderildi. Yapılacak incelemede, Kadir Şeker'in "olay esnasında yere düştüğüne" yönelik ifadesinin doğruluğu incelenecek.

GÜNDEM 21.02.2020, 12:38 21.02.2020, 12:41
Kadir'in "Yere düştüm" iddiası incelenecek!

Olay, 5 Şubat günü Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören Ayşe D.'ye yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı kalbinden bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı. 

Kadir Şeker'in "olay esnasında yere düştüğüne" yönelik ifadesinin doğruluğunun belirlenebilmesi amacıyla sırt çantasının üzerinde bulunan toprak ve çim parçalarına kriminal inceleme uygulanacak. 

Savcıdan sırt çantasının incelenmesi talebi

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı,  Kadir Şeker'in Özgür Duran'ı bıçaklayarak öldürmesine ilişkin soruşturmaya devam ediyor. 

Savcı, Kadir Şeker'in olay esnasında yere düşüp düşmediğini belirleyebilmek için sırt çantasının incelenmesini talep etti. 

Çanta, emniyet kriminal ekipleri tarafından incelemeye alındı. Toprak ve çim bulgularının, parkta bulunan çim ve toprakla uyuşup uyuşmadığı denetlenecek.

Diğer yandan, ilgili yetkililer tarafından hazırlanan otopsi ve sağlık raporları ile diğer kriminal inceleme raporları da soruşturma dosyasına eklendi. 

Yorumlar (0)