Tarihi Wilder-Fury maçı için geri sayım!

Dünya Boks Konseyi (WBC) ağır sıklet şampiyonluk maçında ABD'li Deontay Wilder ile Büyük Britanyalı Tyson Fury, ikinci kez kozlarını paylaşacak. Tarihi maçın ayrıntıları haberimizde...

SPOR 21.02.2020, 12:31 21.02.2020, 12:49
Tarihi Wilder-Fury maçı için geri sayım!

ABD'nin Las Vegas kentindeki MGM Grand Garden Arena'da 23 Şubat Pazar günü TSİ 08.00'de başlayacak maç, son yılların en heyecanlı boks karşılaşmalarından birine sahne olacak. Boksseverler maçı DMAX'ten izleyebilecek.

WBC şampiyonu Wilder, eski Dünya Boks Birliği (WBA), Dünya Boks Organizasyonu (WBO), Uluslararası Boks Federasyonu (IBF) ve Uluslararası Boks Organizasyonu (IBO) ağır sıklet boks şampiyonu Fury karşısında unvanını ikinci defa korumak istiyor.

İlk maç berabere bitmişti

İlk olarak ABD'nin Los Angeles kentindeki Staples Center'da 2018'de karşı karşıya gelen ikiliden Wilder, rakibini 9 ve 12. rauntta iki defa düşürmüştü. Fury ise maçın büyük bölümünde rakibinden daha atak bir performans ortaya koymuş ve müsabaka beraberlikle sonuçlanmıştı.

Kariyerlerinde hiç yenilmeyen ve ilk kez beraberlik yaşayan ikiliden 34 yaşındaki Wilder, 41'i nakavtla olmak üzere 42 maçında galip geldi, Fury ise 20'si nakavtla 29 maçı kazandı.

"Üçüncü maç olabilir"

Rövanş maçı kontratının içeriğiyle ilgili İngiliz basınına bilgiler veren Fury'nin menajeri Frank Warren, "Rövanşı kaybeden taraf, 30 gün içinde yeniden maça çıkma talebinde bulunabilir. Yenen boksör de bu talebi kabul etmek zorunda." ifadelerini kullandı.

Fury: "Wilder'ı bu kez nakavt edeceğim"

Maç öncesi açıklamalar yapan Fury, rakibini bu kez nakavtla yenmek için ringe çıkacağını belirterek "Maç boşuna Las Vegas'ta düzenlenmiyor, iyi bir gösteri  yapacağım ve Wilder'ı bu kez nakavt edeceğim." yorumunu yaptı.

"İlk maçta bana haksızlık yapıldı"

İlk maçta hakemlerin maçı berabere bitirmesini eleştiren 31 yaşındaki boksör, "Bu maçı, puan kararıyla kazanmaktansa yenilmeyi tercih ederim. İlk maçta bana haksızlık yapıldı. Bu karşılaşmayı, baştan sona kontrolüm altında tutacağım ve kaderimi başkalarının eline bırakmayacağım." dedi.

Wilder: "Mayweather-Pacquiao maçından daha fazla bilet satıldı"

Boks tarihinin en önemli maçlarından birisinin yaşanacağını belirten şampiyon boksör Wilder ise, "Bugüne kadar verdiğim mücadeleyi, bu karşılaşmada da vereceğim ve elimden gelenin en iyisini yapacağım." ifadelerini kullandı.

Orta sıklette yenilgisiz şampiyon unvanıyla boks kariyerini tamamlayan ABD'li Floyd Mayweather ile en önemli rakibi Filipinli Manny Pacquiao arasında 2015 yılında yapılan maçı hatırlatan Deontay Wilder, "Sonunda büyük zaman geldi. Mayweather-Pacquiao arasındaki maçtan daha fazla biletin şimdiden satıldığı bu final, tarihe geçecek." dedi.

Mike Tyson'ın gözdesi Fury

Gelmiş geçmiş en iyi boksörler arasında gösterilen eski dünya ağır sıklet şampiyonu Mike Tyson, rövanş maçı hakkında, "İki boksörü de beğeniyorum çünkü ikisi de benim gibi sıfırdan başlayarak dünya şampiyonu oldu ve buna saygı duyulması gerekir. İsim benzerliğimiz nedeniyle Tyson Fury'ye en baştan bu yana sempatiyle bakıyorum. Çok sevecen, iyi bir boksör." ifadelerini kullandı.

"Rövanş maçı ilginç geçecek"

Büyük Britanyalı boksörün mizacından çok etkilendiğini kaydeden 53 yaşındaki Mike Tyson, "Başlarda, bu noktaya gelebileceğine pek inanmamıştım. Çünkü ringde rakiplerini yenebilecek bir görüntüsü yoktu. Ama hepsini, gülerek birer birer yendi ve bu özelliğine hayran oldum. Göründüğünden çok daha iyi bir boksör. Rövanş maçı ilginç geçecek çünkü iki boksör de kendini kanıtlamak zorunda. Tyson Fury'ye bol şans diliyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)