Özgür Duran'ın annesinden ilk açıklama: "Kadına şiddete karşıydı"

Konya'da bir kadının şiddete maruz kalması nedeniyle Kadir Şeker ile arasında tartışma çıkan ve kalbinden bıçaklanarak öldürülen Özgür Duran'ın annesi ilk kez açıklama yaptı. Anne Anne Mübeyyen Güner Dalkılıç, "Benim çocuğum kadına şiddet uygulamazdı. Kadına şiddete karşıydı. Çünkü babası, annesini onun gözleri önünde defalarca dövmüştü." dedi. 

GÜNDEM 24.02.2020, 11:29 24.02.2020, 11:32
Özgür Duran'ın annesinden ilk açıklama: "Kadına şiddete karşıydı"

Olay, 5 Şubat günü Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören Ayşe D.'ye yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı kalbinden bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı. 

Özgür Duran'ın annesi Mübeyyen Güner Dalkılıç, ilk kez açıklama yaptı. 

"Şaka sandım"

Olayın peşini bırakmayacağını söyleyen anne Dalkılıç, "Ne olursa olsun o benim oğlumdu. Gece 03.00’da beni aradılar. 'Özgür Duran’ı kaybettik, kavga sonucu bıçaklandı' dediler. İnanmadım. Şaka sandım. Üç oğlumdan en büyüğüydü. Ayşe, Antalya'da evliydi. Benim çocuğumla gittiler. Ben durumu onaylamadım. 5 aydır görüşmüyordum. Kızdım da. Hiç görüşmedik. Birkaç kere Ayşe arattırdı. Hiç yapmadığı şeyi yaptı, bana hakaret etti." ifadelerini kullandı.

"19 değil 29 kaydı da olsa benim oğlumdu"

Anne Dalkılıç, Özgür Duran'ın uzaktan takip ettiğini belirterek, "Ayşe’ye ifadesini değiştirsin diye baskı da yapmadık. Benim çocuğum kadına şiddet uygulamazdı. Kadına şiddete karşıydı. Çünkü babasını annesini onun gözleri önünde defalarca dövmüştü. Benim oğlum kadına şiddetin nasıl kötü bir şey olduğunu biliyordu. 19 değil 29 kaydı da olsa benim oğlumdu. Hesabını adalete verir, verdi de... Oğlum uyuşturucu satıcısı değildi; içmekten dolayı mahkemeye çıkmıştı. Özgür’ün nişanlısı vardı. Ondan ayrılmıştı. Bekârdı. Sonra bu kadınla gitti." diye konuştu. 

"Bilinçli bir cinayet olduğunu düşünüyorum"

Ayşe D.'nin cenazeye gelmediğini kaydeden anne Dalkılıç, "Geldiyse de ben görmedim. Gelmesin zaten, cenazede ne işi var. Avukat da tuttum. Ben bilinçli bir cinayet olduğunu düşünüyorum. Ayşe’yi savunmak ona mı düşmüştü. Madem Ayşe’yi dövdü de Ayşe’nin neden raporu yok? Madem oğlum Ayşe’yi evde dövmüş, Ayşe neden onu parka çağırmış gel konuşalım diye? Benim de konuşacağım zaman gelecek." açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)