Koronavirüs testi pozitif çıkmıştı... Tutukluluğu devam edecek!

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken Özgür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandı. İlk kez hâkim karşısına çıkan 20 yaşındaki Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

GÜNDEM 28.04.2020, 10:08 28.04.2020, 12:10
Koronavirüs testi pozitif çıkmıştı... Tutukluluğu devam edecek!

Konya'da şiddet gören Ayşe D.'yi kurtarmak isterken Özgür Duran'ı kalbinden bıçaklayarak ölümüne sebep olan Kadir Şeker, yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Şeker'e uygulanan testin sonucu pozitif çıktı. 

İlk duruşmada, 20 yaşındaki Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Olay, 5 Şubat günü Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Yeni İstanbul Caddesi Piri Reis Parkı'nda gerçekleşti. Antalya'dan Konya'ya gelerek yerleşen Özgür Duran ile Ayşe D. arasında tartışma meydana geldi. Bunun üzerine evden çıkan Ayşe D. parka geldi.

O esnada parktan geçen 20 yaşındaki Kadir Şeker, kadının şiddet gördüğü gerekçesiyle Özgür Duran'a müdahalede bulunmak istedi. Çıkan arbede sonucu Özgür Duran, kalbinden bıçaklanarak yaşamını yitirdi. Olayın ardından gözaltına alınan Kadir Şeker, mahkeme tarafından "kastan adam öldürme" suçundan tutuklandı. 

18 yıla kadar hapsi istendi

Kadir Şeker hakkında hazırlanan iddianamede, yargılamanın müebbet hapis cezası talebiyle gerçekleştirilmesi, verilecek cezanın ise tahrik indirimiyle 12 yıldan 18 yıla kadar olması istendi. Öte yandan, "Yasak Bıçaklar ve Diğer Aletlerle İlgili Suçlar ve Cezaları" dâhilinde 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası verilmesi de talep edildi.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek, ilk duruşmanın 29 Nisan Çarşamba günü yapılacağını bildirdi. Daha sonra da duruşma bugün saat 11.30'a alındı.

Koronavirüs testi pozitif çıktı

Kadir Şeker, bugün sabah saatlerinde yeni tip koronavirüs (Covid-19) şüphesiyle Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. 

20 yaşındaki Şeker'e uygulanan testin sonucu pozitif çıktı. 

Tutukluluğunun devamına karar verildi

Duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katılan 20 yaşındaki Şeker'in tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Yorumlar (0)