Rapor tamamlandı: Arbedede bıçakladığı emaresi yok!

Konya'da şiddet gören bir kadını kurtarmak isterken Özgür Duran'ın ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in dosyasında sona gelindi. Yapılan ilk incelemeler neticesinde Kadir Şeker'in, Özgür Duran’ı üzerine düşme veya arbede esnasında bıçakladığını gösterir bir bulguya rastlanmadı. 

GÜNDEM 20.02.2020, 12:07
Rapor tamamlandı: Arbedede bıçakladığı emaresi yok!

Olay, 5 Şubat günü Konya'nın Selçuklu ilçesine bağlı Kosova Mahallesi'nde bulunan bir parkta gerçekleşti.

Üniversite sınavlarına hazırlanan fen lisesi öğrencisi Kadir Şeker, parkta şiddet gören Ayşe D.'ye yardım etmek isterken arbede çıktı. Kadir Şeker, arbede sırasında kadına şiddet uygulayan Özgür Duran'ı kalbinden bıçakladı. Özgür Duran olay yerinde yaşamını yitirirken, Kadir Şeker "kasten adam öldürme" suçundan tutuklandı. 

Arbede sırasında bıçakladığına dair tespit yok 

Kadir Şeker'in dosyasında iddianame aşamasına gelindi. 

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında kriminal rapor başta olmak üzere adli incelemeler neredeyse tamamlandı.

Yapılan ilk incelemeler neticesinde Kadir Şeker’in, Özgür Duran’ı üzerine düşme veya arbede esnasında bıçakladığını gösterir bir bulguya rastlanmadı. Bıçağın giriş biçimi ve yaranın derinliği ise ölüme neden olan yaralanmanın "üzerine düşme sonucu yaşanan arbede sırasında gerçekleştiğini" göstermedi. 

Tanık ifadesi ortaya çıktı

Soruşturma dâhilinde ifade veren bir kadın tanık, olaya ilişkin önemli bir açıklamada bulundu. 

Kadın tanık, Özgür Duran ile Kadir Şeker arasında itişmeler gerçekleştiğini fakat yere düştüklerini görmediğini kaydetti. 

Kadir Şeker, verdiği ifadede, Özgür Duran ile beraber yere düştüğünü, bıçağın da bu esnada saplandığını düşündüğünü belirtti. 

Parktan ve yol güzergâhından toprak örnekleri alındı

Diğer yandan, Konya Başsavcılığı tüm delilleri ayrıntılı biçimde incelemeye aldı. 

Kadir Şeker’in kıyafetleri üzerinden toprak örnekleri alındığı da bildirildi. Fakat bu toprak örneklerinin tam nereye ait olduğunun belirlenebilmesi amacıyla hem olay yeri olan parktan hem de yol güzergâhından toprak örnekleri alındığı ve karşılaştırıldığı kaydedildi. 

Kadir'in vücudundaki yaralanmalar tespit edildi

Ayrıca, Kadir Şeker’in vücudunda bulunan yaralanmalar da tek tek belirlendi.

Bu darbe izlerinin nasıl meydana geldiğine yönelik incelemeler yapıldığı ifade edildi. Kadir Şeker’in olay esnasında ne şekilde yaralandığının tespit edilebilmesi için ayrıntılı değerlendirmelerde bulunulduğu kaydedildi.  

Parka gelmeden önce darp edilmiş

Diğer yandan, yapılan muayene ve adli incelemeler sonucu Ayşe D.'nin olay yerinde darp edildiğine ilişkin tespit yapılamadı.

Fakat Ayşe D.’nin olay yeri olan parka gelmeden önce Özgür Duran tarafından darp edildiği tespit edildi. Ayşe D. verdiği ifadede,  Özgür Duran’ın kendisini darp etmediğini, yalnızca sözlü tartışma yaşadıklarını belirtti. 

"Kadir'in savunması için yüzlerce avukat gönüllü oldu"

Konya Barosu Başkanı Avukat Mustafa Aladağ’ın Kadir Şeker’in avukatlığını alacağı bildirildi. 

Aladağ, Kadir Şeker'in savunması için yüzlerce avukatın gönüllü olduğunu aktararak, "Türkiye Barolar Birliği Başkanımız ile de durumu görüşerek, Kadir’in avukatlığını benim yapmam gerektiğine karar verdik. Kadir için elimizden gelen tüm hukuki desteği sağlayacağız. Biz Kadir adına meşru müdafaa sınırının aşılması sonucu ölüm olayının gerçekleştiği savunması yapacağız. Kadir’in taraflarla hiçbir tanışıklığı yok, dolayısıyla husumet de yok. Herkesin kabul ettiği Kadir’in şiddet mağduru olduğunu düşündüğü kadına yardım etmek kastıyla olay yerine gidiyor ve müdahale ediyor. Sonrasında yaşanan ölüm olayı Kadir’i tam olarak kader mahkûmu haline getirdi. Ancak hukuki olarak meşru müdafaa sınırlarının aşılması savunmamız olacak." açıklamasında bulundu.
 

Yorumlar (0)