Kadir Şeker yine bırakılmadı!

Konya'da parkta bir kadını darp eden adama engel olmak isterken ölümüne neden olan Kadir Şeker'in tutukluluk hâlinin devamına karar verildi.

GÜNDEM 24.06.2020, 14:30 24.06.2020, 14:48
Kadir Şeker yine bırakılmadı!

Konya'da dershane çıkışı evine giderken bir adamın bir kadını darp ettiğini görüp müdahale eden ancak ölümüne sebep olan Kadir Şeker'in hakkında "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davada yargılanmasına devam edildi.

konya kadir şeker

3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davaya, tutuklu sanık Kadir Şeker, maktul Özgür Duran'ın anne ve babası ile taraf avukatları ve tanıklar katıldı.

konya kadir şeker

Kadir Şeker'in ifadesinde en küçük çelişki yok

Toplumun büyük desteğini alan sanık Kadir Şeker'in daha önce verdiği ifadelerin aynısını tekrarladığı ve ifadeleri arasında en küçük çelişkinin bulunmadığı görülürken, Kadir Şeker bir kez daha "asla öldürme kastıyla hareket etmediğini" söyledi.

konya kadir şeker

Olay günü dershaneden çıktığını ve teyzesinin evine gitmek için kullandığı parkta tartışma sesleri duyduğunu belirten Kadir Şeker, bir kadının ağlama sesini duyduğunu, kadının 'Tamam, ne olur yeter' diye bağırdığını, kadının ağlamasına dayanamadığını ve yanlarına gittiğini, şahsı uyarınca sinirlenip küfürler ettiğini, 'Karım değil mi sana ne' diye bağırdığını, kendisinin de 'Karınsa neden ağlatıyorsun' diye çıkıştığını, kadının da kendisine 'Hadi git ablam, o benim eşim' deyince arkasını dönüp uzaklaştığını anlattı. 

konya kadir şeker

15 metre uzaklaşmasına rağmen maktülün küfretmeye devam ettiğini ve en son annesine küfrederek "'Seni bulacağım' dediğini, kendisinin de arkasına dönüp "Bulamazsın" dediğini söyleyen Kadir Şeker, "Ben 'bulamazsın' deyince bana saldırdı." diye konuştu.

konya kadir şeker özgür duran

"Daha önce hiçbir kavga olayına karışmamıştım. Olay günü de kavga etme niyetim asla yoktu." diyen Kadir Şeker, maktülün kendisine saldırınca karşılık veremediğini, yüzüme sürekli yumruk yediğini, boğazından tuttuğu için nefessiz kaldığını hatta öleceğini sandığını, bıçağı çıkarma nedeninin ise 'Belki bıçağın açılma sesini duyar da bırakır' düşüncesi olduğunu belirterek, "Bıçağı çıkardım ama buna rağmen beni bırakmadı ve birlikte yere düştük. Sonra kalkıp arkama bakmadan uzaklaştım. Yaralandığını fark etmedim bile." dedi.

konya kadir şeker

Olay sebebiyle büyük pişmanlık yaşadığını, asla böyle olmasını istemediğini ancak maktülün kendisini bırakmadığını söyleyen Kadir Şeker, sadece kadının iyi olduğundan emin olmak istediğini belirterek, "Çok üzgünüm. Arkadaşlarım üniversiteye gidecek ama ben hâlâ cezaevindeyim." diye konuştu.

konya kadir şeker

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk durumunun devam etmesine karar verdi ve duruşmayı 16 Eylül 2020 tarihine erteledi.

konya kadir şeker özgür duran

Kadir Şeker Olayı

Üniversiteye hazırlanan ve onu tanıyanların örnek bir genç olarak anlattığı Kadir Şeker, 5 Şubat 2020 tarihinde Konya merkez Selçuklu ilçesi Kosova Mahallesi'ndeki parkta, 19 sabıkası olduğu öğrenilen Özgür Duran'ın bir kadını darbettiğini görmüş, çifti ayırmaya gitmiş ancak saldırgan Özgür Duran'ın sözlü ve fiziki müdahalesiyle karşılaşmıştı. Kadir Şeker'i bir süre kovalayan ve darbeden Özgür Duran, boğuşma sırasında aldığı bıçak darbesiyle yere yığılmış, ambulansla kaldırıldığı Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatını kaybetmişti.

konya kadir şeker özgür duran ve sevgilisi

Kadına karşı şiddetin arttığı ve sıkça "kadın şiddetini engelleyin" çağrılarının yapıldığı dönemde Kadir Şeker'in yaşadıkları toplumun vicdanını harekete geçirmiş ve Kadir Şeker için adalet istenmişti. Toplumun ileri gelenleri, Kadir Şeker'in cezalandırılması durumunda bir daha kimsenin kadın şiddetinin önüne geçmek için çaba sarf etmeyeceği hatırlatmasında bulunmuşlardı.

konya özgür duran ve karısı

konya kadir şeker

konya kadir şeker

konya özgür duran

Yorumlar (0)