Savcı, Kadir Şeker için 18 yıl istedi!

Konya'da şiddete maruz kalan bir kadını yardım etmek isterken Özgür Duran'ın ölümüne neden olan Kadir Şeker için 18 yıla kadar hapis cezası istendi. 

GÜNDEM 16.09.2020, 11:55 16.09.2020, 11:57
Savcı, Kadir Şeker için 18 yıl istedi!

Olay, Konya'nın Selçuklu ilçesinde meydana gelmişti.

Üniversite öğrencisi olan Kadir Şeker, Ayşe D. ile Özgür Duran arasında tartışma yaşandığını görmüş, şiddete maruz kalan kadına yardımcı olmak isterken çıkan arbede sırasında Özgür Duran'ı bıçaklayarak ölümüne neden olmuştu. Özgür Duran'ın 19 suçtan kayda sahip olduğu öğrenilmişti. 

Bunun üzerine Kadir Şeker, gözaltına alınmış ve mahkemeye çıkarılmıştı. "Kasten adam öldürme" suçlaması ile tutuklanan Kadir Şeker, cezaevine götürülmüştü. 

Üniversite öğrencisinin, "haksız tahrik altına kasten adam öldürme" suçlaması ile 12 seneden 18 seneye kadar hapis cezasına çarptırılması talep edilerek dava açılmıştı. 

Koruduğu kadın "Dayak yemedim" demişti

Kadir Şeker'in yardım ettiği Ayşe D. yaşanan olaydan sonra ifade vermişti.

Özgür Duran'ı sevdiğini belirten Ayşe D. yaşanan arbede sırasında Özgür Duran'ın yere düştüğünü ve kan gelmeye başladığını söylemişti.

Ayşe D. bıçaklamayı gerektirecek herhangi bir olayın gerçekleşmediğini iddia ederek, Özgür Duran ile kendisi arasında sıradan bir tartışma yaşandığını kaydetmişti.

Olayın ardından polis refakatinde hastaneye giderek darp raporu aldığını ancak bedeninde herhangi bir darp izinin bulunmadığını belirten Ayşe D. kendisini darp eden kişiyi savunmuştu.

Ayşe D. Özgür Duran'ın kendisine hiçbir şekilde vurmadığını söylemişti. Kadir Şeker'in "Özgür Duran'ın kendisini darp ettiğini" söylediğini anlatan Ayşe D. bunun karşılıklı olduğunu söylemişti.

Özgür Duran'ın suratında da darp izlerinin bulunduğunu kaydeden Ayşe D. bıçak çekecek bir olayın yaşanmadığını yinelemişti. 

Kadir Şeker için istenen ceza belli oldu

Ayşe D.'yi ölümden kurtaran Kadir Şeker serbest bırakılmadı. 

Savcı, Kadir Şeker'in "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçlaması ile 12 seneden 18 seneye kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Haksız tahrik indiriminin, alınan bilgiye göre, üst seviyeden uygulanması istendi. 

Yorumlar (0)