HDP binası önünde babasının nöbetini tutuyor 

Çocuklarını terör örgütü PKK’nın kaçırdığını belirterek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 2 seneden uzun süredir eylem yapan ailelerin arasına bir kişi daha katıldı. Nöbete gelen Mehmet Kara, PKK ve HDP’den babasını istedi. 

YAŞAM 24.09.2021, 17:40 26.09.2021, 09:29
HDP binası önünde babasının nöbetini tutuyor 

Evlatlarını, terör örgütü PKK ve HDP’nin kaçırdığını iddia ederek HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde 3 Eylül 2019 tarihinde toplanan ve 753 gündür nöbette olan ailelerin arasına bir kişi daha katıldı. 2016 senesinden bu yana babasını aradığını belirten ve babasıyla aynı ismi taşıyan Mehmet Kara, babasının 2017 senesinde kendisiyle irtibata geçtiğini ve kandırılıp kaçırıldığını belirtti. 



“Babamın gelmesine izin vermiyorlar” 

Babasının döneceğini ama kendisinin kamptan ayrılmasına müsaade etmediklerini belirten oğul Mehmet Kara, bugün itibarıyla nöbete katıldı. Oğul Mehmet Kara, süreci şu şekilde anlattı: “PKK ve HDP, farklı vaatler ile babamı 6 sene önce kaçırdı. Babam, 2017 senesinde bizimle irtibata geçti ve kandırıldığını ama gelemediğini söyledi. 2018 senesinde benim yanıma geldiler, babamın dağda olduğunu ve beni de yanına götüreceklerini söylediler. Ben de gitmeyeceğimi, babamı göndermelerini söyledim. Beni tehdit ettiler. ‘Gelmezsen biz getirmesini biliriz.’ dediler. Ben babamı istiyorum ve o gelene kadar da burada kalacağım.” 

Yorumlar (0)